Doua victorii pentru echipa CSM Suceava in turneul de la Bucuresti (Hochei pe gheata – Campionatul National juniori Under 14)


Intră acum și în grupul de

Cel de-al doilea turneu al grupei B a Campionatului Naţional de hochei pentru juniori Under 14 a fost găzduit de municipiul Bucureşti. Elevii antrenorilor Constantin Curelaru şi Cătălin Vasiliu de la CSM Suceava au avut de înfruntat pe rând formaţiile SCM Braşov, Dinamo Chişinău, Steaua Rangers Bucureşti şi CS Olimpia Ploieşti. Dacă la primul turneu al anului, desfăşurat la Ploieşti, gruparea CSM Suceava nu a înregistrat nicio victorie, la Bucureşti tinerii hocheişti suceveni şi-au dat măsura talentului şi au reuşit să câştige două din cele patru meciuri jucate.

După ce au condus cu 5-2 în partida cu SCM Braşov, sucevenii au cedat complet în repriza a treia şi au pierdut neverosimil cu 5-7.

„Lipsa antrenamentelor specifice pe gheaţă a făcut în aşa fel încât jucătorii noştri să se sufoce practic în ultima repriză şi să fie de nerecunoscut”, a declarat antrenorul Constantin Curelaru.

Al doilea joc al turneului de la Bucureşti a fost cel în compania celor de la Dinamo Chişinău, cea mai tare formaţie din serie. Dacă în primul turneu al sezonului competiţional sucevenii au pierdut cu 15-5 în faţa moldovenilor, de această dată au cedat cu 5-7 la capătul unei partide în care au condus cu 4-3.

Cele două înfrângeri din primele două meciuri ale turneului de la Bucureşti nu i-au descurajat pe micii hocheişti de la CSM Suceava care s-au revanşat în disputele cu Steaua Rangers Bucureşti şi CS Olimpia Ploieşti pe care le-au întrecut cu scorurile de 4-3, respectiv 5-3.

„Cele două victorii obţinute în acest turneu creează un moral bun sportivilor noştri li demonstrează faptul că la Suceava există potenţial în ceea ce priveşte hocheiul. Dacă am fi putut să ne pregătim pe gheaţă poate că am fi putut face chiar mai mult. Au fost bune antrenamentele pe patinoarul uscat din complexul „Unirea”, însă nimic nu se poate compara cu gheaţa.

Aşa cum am mai menţionat şi cu alt prilej, dacă în general toată lumea se bucură că vremea este blândă în această perioadă, există câţiva tineri, adică noi, care ne-am dori o vreme specifică iernii care să ne permită să ne antrenăm. Sperăm ca la momentul turneului de la Suceava, 3-5, decembrie să fie totuşi mai frig. Îi remarc la turneul de la Bucureşti pe Cristian Istrati, Dan Rareş, Bogdan Vasiliu, Alexandru Tăuteanu şi Gheorghiţă Andrieş”, a afirmat antrenorul echipei de hochei a CSM Suceava, Constantin Curelaru.

Din echipa de hochei juniori Under 14 a CSM Suceava au făcut parte sportivii: Cristian Istrati, Tudor Pentiuc, Matei Nette, Gheorghiţă Andrieş, Andrei Caval, Adrian Danescu, Alexandru Rusu, George Lăcătuşu, Dragoş Gavril, Bogdan Vasiliu, Alexandru Tăutenu, Eduard Davidel, Dănuţ Pascu, Andrei Gafencu şi Dan Rareş


Intră acum și în grupul de