Inca o legenda a fotbalului sucevean a trecut in nefiinta


Intră acum și în grupul de

Mulţi dintre iubitorii fotbalului sucevean îşi aduc aminte cu plăcere de anii în care tribunele stadionului „Areni” gemeau de spectatori şi CSM era o forţă în eşalonul secund din România. Din acest motiv nu se poate să fi uitat de cel care a făcut carieră pe postul de fundaş central, Doru Pantelemon. În fiecare echipă există un jucător care trebuie să se sacrifice pentru ca ceilalţi, un jucător pe care dacă-l simţi pe teren în spatele tău ai un sentiment de siguranţă.

Acesta a fost Doru Pantelemon, un „băiat” de caracter, cum îl caracterizează colegii săi de echipă. Nu cred că în istoria fotbalului sucevean a fost un cuplu mai sudat de fundaşi centrali ca Doru Pantelemon şi Ovidiu Căldăruş. Şi copiii mici ţin minte vorbele de duh ale profesorului Căldăruş care spunea de fiecare dată că „puteam să joc cu papion şi cravată pentru că nicio minge nu trecea de Doru”.

Fundaşul de fier i-a avut ca antrenori în perioada 1975-1980 pe Puiu Ionescu şi Marin Alexandru, alte nume de legendă în fotbalul sucevean şi a fost în tot acest timp un om de bază în echipa CSM-ului Suceava. Şi eu l-am cunoscut pe acest bărbat adevărat care întotdeauna îţi sărea în ajutor şi în teren şi în afara lui şi regret nespus, aşa cum o fac toţi cei care l-au cunoscut, trecerea lui în nefiinţă. Dumnezeu să-l ierte!


Intră acum și în grupul de