CSMU LPS Suceava nu reuseste doar un set, ci chiar primul punct in acest campionat! (Volei masculin – Divizia A1)


Intră acum și în grupul de

Într-un meci contând pentru etapa a VIII-a, CSMU LPS Suceava – Explorări Baia Mare 2-3 (-16, -19, 23, 25, -9)

Iubitorii voleiului sucevean au umplut tribunele sălii „Unirea” la meciul dintre CSMU LPS şi Explorări Baia Mare, în pofida începutului foarte slab de sezon al gazdelor. Mare parte dintre ei deja îşi făcuseră program, meciul durează o oră pentru că ai noştri joacă cu cea mai bună echipă care a venit la Suceava şi apoi ne vedem de week-end. Numai dacă vedeai cum arată „giganţii” maramureşeni şi apoi dacă mai luai în considerare faptul că în primul şase aveau un jucător de excepţie din naţionala Moldovei, Didorciuc şi căpitanul naţionalei de juniori a României, Răileanu, atunci nu ai fi dat nicio şansă sucevenilor.

Dar aşa cum se întâmplă de obicei, calculele de acasă nu se potrivesc cu cele de la …sala de sport. Fără să-şi afcă mari probleme în privinţa adversarilor lor, elevii profesorului Victor Pancu încep bine partida şi ţin aproape de băimăreni până la scorul de 16-16. Din acest moment însă, ceaţa se pune pe ochii sucevenilor care pierd nouă puncte la rând şi setul cu 25-16. Deşi nu este încă luna cadourilor, voleibaliştii de la CSMU LPS Suceava le-au dat oaspeţilor în dar opt puncte, patru din servicii greşite şi patru din preluări ratate.

Nicio problemă, sucevenii au pierdut în faţa unor formaţii mult mai modeste decât Explorări Baia Mare, deci totul este în grafic. Setul secund gazdele se ţin din nou bine până când maramureşenii ajung la 20 de puncte. Din clipa în care se face diferenţa în voleiul din ziua de azi, sucevenii se „taie”, gafează copilăreşte şi oaspeţii se impun din nou cu 25-19 de această dată.

Au trecut 45 de minuteînsă este timp pentru ca întâlnirea să se termine în timpul mediu al primelor şapte jocuri din acest sezon competiţional, adică 60-65 de minute. Nu doar spectatorii suceveni au gândit aşa, ci şi cei de la Explorări Baia Mare care i-au cam luat la „preţ de matineu pe suceveni” şi acest lucru i-a costat destul.

Cum au început mai lejer, oaspeţii le-au permis sucevenilor să ia un avans de trei, patru puncte pe tabela de scor. Când s-a ajuns la 21-18 în favoarea gazdelor au început să se agite şi implict să greşească. A fost la un moment dat 23-22 pentru CSMU LPS Suceava şi toţi suporterii suceveni erau practic dărâmaţi, dar jucătorul cu cea mai bună detentă din teren, moldoveanul Didorciuc, o „comite” şi formaţia suceveană izbuteşte un lucru imposibil în acest campionat, câştigă primul set cu 25-23.

Cum moralul este un lucru periculos, gazdele îşi iau elan şi în setul al patrulea. În pofida revenirii băimărenilor, sucevenii se ţin „scai” şi jocul este echilibrat. Totuşi, la un moment dat oaspeţii conduceau cu 21-18 şi totul pare sfârşit, oricum cu un set în cont pentru gazde. O neatenţie, o gafă, o preluare nefericită şi CSMU LPS Suceava egalează. Se joacă care pe care. 24-23 pentru băimăreni. Nimeni nu mai respriră în sala „Unirea”. Atac reuşit al sucevenilor şi diferenţa în setul patru trebuie să fie de două puncte pentru victorie. Publicul încurajează frenetic formaţia suceveană, oaspeţii se pierd pur şi simplu şi CSMU LPS Suceava egalează situaţia la seturi, 2-2.

După primul set, a venit şi primul punct pentru suceveni chiar dacă pierdeau. Deşi s-au impus în setul al patrulea, gazdele au greşit nu mai puţin de şapte servicii şi patru preluări.

„Morcovul” a intrat puţin în gruparea din Baia Mare, dar şi în echipa suceveană care parcă s-a speriat de succes în tie-break. Explorări Baia Mare a dominat ultimul set net şi l-a câştigat la 9.

În pofida înfrângerii cu 3-2, jucătorii de la CSMU LPS Suceava au demonstrat în sfârşit că dacă vrei cu adevărat, te mobilizezi, lupţi, se poate. După şapte partide în care nu a câştigat niciun set, gruparea suceveană a izbutit două în faţa celei mai bune formaţii care a poposit la Suceava în acest sezon. Sperăm ca acest lucru să fie de bun augur şi chiar dacă „sărim” peste meciul cu formaţia campioană a României din etapa a IX, cel cu Remat Zalău, ne punem mari speranţe în disputa cu Torpi Târgu Mureş, ultima din tur în faţa propriilor suporteri.

Pentru CSMU LPS Suceava au jucat: Sasu, Huţuleac, Ursachi, Bocancea, Giurcă, Orăşanu, Olteanu, Someşan.

Rezultate înregistrate în etapa a VIII-a a Diviziei A1 de volei masculin:

CSMU LPS Suceava – Explorări Baia Mare 2-3
Steaua – VCM LPS Piatra Neamţ 3-0
Dinamo – CSM Bucureşti 3-0


Intră acum și în grupul de