Bani europeni pentru refacerea stadioanelor din Ciocanesti, Frasin, Vatra Moldovitei si Vama


Intră acum și în grupul de

Stadioanele din Ciocăneşti, Frasin, Vatra Moldoviţei şi Vama vor fi reabilitate cu fonduri de la UEFA. În urma inundaţiilor din acest an, cele patru arene fotbalistice au fost deosebit de afectate şi necesitau reparaţii urgente. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Suceava a făcut demersuri la Federaţia Română de Fotbal care la rândul ei s-a adresat către UEFA. Din multitudinea de dosare depuse de zeci de cluburi din eşaloanele inferioare din România, forul conducător al fotbalului european a selectat doar şapte, cărora le-a alocat o sumă totală de 100.000 de euro, printre ele găsindu-se şi stadioanle mai sus amintite din judeţul Suceava.

Pentru arenele din Vama şi Vatra Moldoviţei a fost alocată suma de 16.125 de euro, pentru Frasin 13.500 de euro, iar pentru stadionul din Ciocăneşti 8.500 de euro.

Pe lângă aceşti bani, şi Federaţia Română de Fotbal va contribui la reabilitarea fiecărui stadion mai sus menţionat cu suma de 1.500 de euro.

„Fondurile primite de comunităţile din Ciocăneşti, Frasin, Vatra Moldoviţei şi Vama reprezimtă o veste care mă bucură. Îmi pare rău de localităţile Frumosu şi Dorneşti care se pare că au solicitat o sumă mult prea mare, iar UEFA a constatat că autorităţile locale nu pot suporta costurile cofinanţării”, a declarat preşedintele AJF Suceava, Aurel Daicu.

Pentru a intra însă în posesia sumelor mai sus vehiculate, autorităţile locale din cele patru comune sucevene trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Trebuie să comunice la FRF bugetul defalcat al lucrărilor de reabilitare şi să precizeze care sunt operaţiunile care se vor achita din fondurile puse la dispoziţie de UEFA şi FRF. De asemenea, proprietarii stadioanelor trebuie să facă dovada că dispun de fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor. În cazul în care aceste condiţii nu vor fi respectate, fondurile în cauză vor fi redistribuite către alte stadioane, care îndeplinesc condiţiile cerute de UEFA şi FRF.


Intră acum și în grupul de