Cantina si hotelul din cadrul CSM Suceava, un pariu pentru clubul fanion al judetului


Intră acum și în grupul de

Sportivii trecuţi puţin de prima tinereţe, precum şi iubitorii sportului sucevean îşi aduc cu siguranţă aminte de vremurile când cantina şi hotelul ABS (aşa cum erau denumite ele) funcţionau. Nu cred că există sportiv sucevean care să nu fi gustat cel puţin o ciorbă şi să nu fi jucat un rummy într-o cameră a hotelului. Mai mult chiar, au fost ani în care echipe de tradiţie din România au fost în cantonament la Suceava, veniturile produse fiind deosebit de utile pentru Clubul Sportiv Municipal.

După zece ani de la închiderea cantinei şi hotelului ABS se pare că readucerea lor la viaţă se apropie. Conducerea CSM Suceava a făcut proiecte peste proiecte pe timpul a trei diriguitori ai sportului românesc, Monica Ridzi, Sorina Plăcintă şi Doina Melinte şi în sfârşit a primit ceva fonduri pentru reabilitarea cantinei şi hotelului ABS.

„Am făcut câteva drumuri bune până la Bucureşti pentru a reuşi să obţinem fonduri pentru refacerea cantinei şi hotelului ABS. Sunt câţiva ani de când tot facem proiecte şi iată că în sfârşit am găsit înţelegere la preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Doina Melinte.

Pentru CSM Suceava au fost aprobate fonduri pentru reabilitarea cantinei şi hotelului ABS. Deocamdată avem resurse pentru reparaţiile interioare şi exterioare, pentru punerea la punct a instalaţiilor sanitare şi pentru utilarea cantinei. Nu putem face tot, dar este un început bun şi sunt convins că în curând sportivii noştri vor putea mânca la cantină şi se vor putea odihni în hotelul sau căminul ABS.

Pentru noi readucerea la viaţă a cantinei şi hotelului ABS este un lucru deosebit de folositor pentru că vom face economii la transport, la masă şi cazare şi apoi vom putea aduce noi fonduri în visteria clubului din cazarea unor echipe şi din utilizarea cantinei.

Am început activitatea de reparaţii în forţă şi sper ca în cel mai scurt timp sportivii noştri să beneficieze de cantina şi hotelul ABS cel puţin la nivelul la care a fost odată”, a declarat directorul CSM Suceava, Valerică Gherasim.


Intră acum și în grupul de