Acasă Sport „Visul meu este sa particip la Olimpiada de la Londra 2012”, a...

„Visul meu este sa particip la Olimpiada de la Londra 2012”, a declarat campionul mondial de juniori, suceveanul Marius Vasile Cozmiuc


Intră acum și în grupul de

Suceava a avut de-a lungul anilor nenumăraţi sportivi de valoare la canotaj, sportivi care s-au remarcat la întrecerile mondiale şi olimpice. Şi în prezent la CSM Suceava şi CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni activează o serie de canotori tineri, care au realizat performanţe deosebite în întrecerile naţionale, dar care pot ajunge oricând în loturile naţionale ale României.

Una dintre ultimele performanţe absolut remarcabile este titlul de campion mondial de juniori obţinut de echipajul României în proba de patru rame. Unul dintre componenţii echipajului României este suceveanul Marius Vasile Cozmiuc, sportiv care a făcut primii paşi în sport la Şcoala „Miron Costin” din cartierul Burdujeni.
Născut pe 7 septembrie 1992, Marius Vasile Cozmiuc a fost pasionat la început de atletism şi fotbal, ca orice copil de altfel, pentru ca apoi să se îndrepte către canotaj, unde a realizat şi marile performanţe.



„Cel care m-a îndrumat către canotaj a fost profesorul meu de sport Florentin Nitu. Observând cu atenţie calităţile mele, domnul profesor Nitu m-a trimis la o acţiune de selecţie a Clubului „Traian Jalescu” din Orşova. Aici am fost remarcat de profesoara Mariana Maliş, care-mi este antrenoare şi acum, iar în clasa a VIII-a m-am transferat la Orşova.

Beneficiind de condiţii bune de pregătire şi fiind de felul meu destul de ambiţios, m-am îndrăgostit de canotaj şi am încercat să devin tot mai bun în acest sport deosebit de dificil.

Progresele pe care le-am realizat s-au concretizat treptat prin titlurile de campion naţional în proba de patru rame în 2007, performanţă dublată în 2008 de titlul din proba de dublu rame. La Campionatul Balcanic din acelaşi an am ocupat locul secund în probele de 8+1 şi patru rame fără cârmaci. În 2009 am devenit campion naţional la juniori în probele de patru şi dublu rame, pentru ca în 2010 să fiu cel mai bun în probele de dublu şi simplu rame.

Oricum, cea mai mare performanţă a mea este titlul de campion mondial în proba de patru rame a Campionatului Mondial de Canotaj pentru juniori de la Racici în Cehia. Acest rezultat mi-a dat multă încredere în forţele proprii şi m-a încurajat pentru că visul meu este să particip la Olimpiada de la Londra 2012.

Deşi nu reprezint judeţul Suceava în competiţiile interne, nu am uitat niciodată de unde am plecat şi mă gândesc cu recunoştinţă la profesorii care m-au încurajat şi la şcoala unde am fost educat. Amintirea locurilor natale din Suceava îmi dă forţă de fiecare dată în întrecerile interne şi internaţionale.

Sunt fericit că am fost felicitat de conducerea Şcolii «Miron Costin», de directorii Constantin Sârghi şi Dumitru Morari, iar faptul că am fost dat exemplu tinerilor elevi ai şcolii m-a umplut de mândrie. M-aş bucura ca tot mai mulţi tineri să îndrăgească canotajul, un sport pe cât de greu, pe atât de frumos”, a conchis campionul mondial de canotaj Marius Vasile Cozmiuc.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version