Infuzie de tineret la CSM Bucovina Suceava (Rugby)


Intră acum și în grupul de

Lotul componentei Diviziei Naţionale de rugby, al doilea eşalon valoric potrivit noului sistem competiţional, CSM Bucovina Suceava a început pregătirile în această săptămână. La primul antrenament coordonat de antrenorul Constantin Vlad s-au prezentat cam 70% din jucători. Aşa cum era de aşteptat mare parte dintre ei au venit cu ceva kilograme în plus după sărbătorile de iarnă, kilograme de care trebuie să scape în cel mai scurt timp. Absenţii primei şedinţe de pregătire au fost în mare parte sportivii care au mers la servici, pentru că trebuie menţionat faptul că CSM Bucovina Suceava este un club semiprofesionist.

„Este adevărat că la primul antrenament s-au prezentat doar aproape două treimi din jucători, însă cei care au lipsit au mers la servici şi cum în ziua de azi este tot mai greu să găseşti sau să-ţi păstrezi locul de muncă este de înţeles absenţa lor. Prima parte a perioadei de pregătire pentru noul sezon competiţional este dedicată reacomodării la efort. Aşa cum s-a întâmplat în fiecare an, jucătorii noştri trebuie să scape de surplusul de kilograme pentru a ajunge la o formă optimă pentru următoarea parte a pregătirii. Perioada de reacomodare la efort va fi urmată de obişnuita vizită medicală, pentru ca apoi să putem creşte intensitatea antrenamentelor şi să putem aborda chestiuni de organizare tehnico-tactică.

Cel mai probabil nu vom face cantonament în acest an, însă vrem ca în luna martie să facem cât mai multe meciuri amicale, esenţiale pentru a verifica potenţialul jucătorilor noştri. Vom întâlni după câte se pare echipele U Timişoara, care efectuează un turneu în zonă, Siromex Baia Mare, colega noastră de Divizie Naţională şi vom face eforturi pentru a participa la tradiţionalul turneu de rugby de la Tiraspol.

Trebuie să menţionez faptul că lotul echipei noastre a fost întinerit serios prin venirea unui grup masiv de jucători de la LPS Suceava, jucători crescuţi de profesorul Dumitru Livadaru. Dacă Constantineanu, Nastiuc şi Pentiuc au făcut deja cunoştinţă cu rigorile unui campionat de seniori, colegii lor Chiţan, Simion, Tun, Lungu, Asmarandei, Naiman, Scolobiuc jr. şi Alexandru Macovei vor avea posibilitatea să realizeze acest lucru în acest sezonul competiţional 2011”, a declarat antrenorul echipei de rugby CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.

CSM Bucovina Suceava va juca în sezonul competiţional 2011 în Divizia Naţională de rugby, eşalonul doi valoric, alături de echipele RC Bârlad, Ştiinţa Petroşani, Poli Iaşi, Olimpia Bucureşti, Sportul Studenţesc, Stejarul Buzău şi Siromex Baia Mare.


Intră acum și în grupul de