CSS 3 Suceava a castigat Trofeul “Cupa Bucovinei” (Natatie)


Intră acum și în grupul de

Între 26-27 Februarie la bazinul de înot al Şcolii cu cls. I-VIII nr. 3 Suceava s-a desfăşurat cea de a-XVIII-a ediţie a concursului de înot “ Cupa Bucovinei” , concurs ce a reunit 204 sportivi din 9 judeţe de la 14 cluburi.

Competiţia fost organizată de Asociaţia Judeţeană de Nataţie în parteneriat cu: Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Şcoala cu cls. I-VIII nr. 3 Suceava. Sponsorii concursului au fost: SC 200 FLY SRL, McDonald’s Suceava, FRETTA, SC Tami Consulting SRL, S.C. TEHNOINSTAL SRL , Grup Muşatinii şi filiala Suceava a UNPR.

În clasamentul final pe cluburi, Clubul Sportiv Şcolar 3 Suceava a ocupat prima poziţie, urmat de VipSanGym Piatra Neamţ şi Liceul cu Program Sportiv Baia Mare. Sportivii de la CSŞ 3 au obţinut 19 locuri I, 14 locuri II şi 15 locuri III în probele individuale şi 5 locuri I, un loc II şi un loc III în probele de ştafetă .

“Nu putem să nu remarcăm pe cei patru sportivi suceveni care au obţinut titlul de “Cel mai bun sportiv sau sportivă” la această competiţie pe categorie de vârstă : Lisa Munteanu – fete 13 ani , Teodor Marchitan – băieţi 12 ani , Antonia Niţu – fete 10 ani şi Sebastian Croitor – băieţi 9 ani. Foarte aproape de obţinerea acestui titlu au fost şi sportivii: Diana Lissov şi Ştefan Catargiu , ambii la categoria de vârstă 11 ani, care au avut un număr egal de puncte cu cei care obţinut acest trofeu, departajarea făcându-se cu ajutorul tabelei internaţionale de punctaj .

Rezultatele foarte bune pe care le-au înregistrat sportivii de la CSŞ 3 Suceava la această competiţie, ne îndeamnă să visăm la una sau mai multe medalii la Campionatele Naţionale ce se vor desfăşura la finele lunii martie şi începutul lunii aprilie.

Pentru a încerca puţin demolarea, ca să zic aşa, a mitului că sportivii sunt elevi cu calitate îndoielnică, trebuie să menţionez faptul că la nataţie cei care au urcat pe podiumul de premiere la ediţie a XVIII-a a “Cupei Bucovinei” sunt tineri care au rezultate remarcabile şi la învăţătură fiind printer primii şi la diverse olimpiade şcolare pe specialităţi. Chiar acum, la teza mea de doctorat am abordat subiectul dezvoltării în mod pozitiv a tânărului practicant al sporturilor şi din punct de vedere intelectual”, a declarat directorul DJST Suceava, Cezar Moscaliuc.


Intră acum și în grupul de