Rezultate remarcabile, obtinute de sportivii suceveni la Campionatele Nationale de Qwan-Ki-Do pentru copii si juniori


Intră acum și în grupul de

Recent, la Constanţa s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de Qwan-Ki-Do pentru copii şi juniori. Competiţia s-a desfăşurat pe două probe, tehnică şi luptă, la întreceri participând 264 de sportivi la proba de tehnică şi peste 140 de sportivi la proba de luptă. Clubul HE PAI Suceava s-a prezentat cu un lot de 27 de sportivi.

Rezultate obţinute de sportivii cluburilor He-Pai Suceava, Kim-Bao Suceava şi Hong-Ha Rădăuţi:

Clubul sportiv HE PAI (Ovidiu Zegrea – C.N. 2 Dang):

Locul I – Francesca Scepanschi – proba de tehnică – categoria 7-8 ani feminin
Locul I – Sabina Postolache – proba de tehnică – categoria 9 – 10 ani ani feminin
Locul II – Codrin Bejenaru – proba de tehnică – categoria 7-8 ani masculin
Locul II – Luigi Ignat – proba de tehnică – categoria 16 – 17 ani masculin
Locul II – Paula Turculeţ şi Roberta Poroch – proba de luptă – categoria 10 – 12 ani fem.
Locul II – Mihai Colbu, Andrei Traciu şi Iulian Fodor – proba de luptă – categ. 16-17 ani masc.

Clubul Sportiv Kim Bao (Mihai Constantinescu – Centura Neagră 2 Dang):

Locul III – Ana Maria Vartolomei – proba de tehnică – categoria 9 – 10 ani feminin
Locul I – Hîndrescu Boghiu Ema şi Popinceanu Adina – proba de luptă- categoria 13 – 15 ani feminin.

Clubul Hong Ha Rădăuţi (Costel Moldovan Centura Neagră 1 Dang şi Edison Muha Centura Neagră 1 Dang):

Locul III – Maria Rotari şi Ioana Socoliuc – proba de luptă – categoria 10 – 12 ani feminin

“Pe lângă aceste rezultate trebuie să remarcăm şi pe acei sportivi care au reuşit să se califice în finalele (în primii 6) la proba de tehnică, de la HE PAI: Paula Turculeţ, Dan Grigoriu, Sebastian Pricop, Elvin Manoliu, Roxana Fediuc; de la KIM BAO: Hîndrescu Boghiu Ema; de la Hong Ha Rădăuşi: Daniel Moldovan.

Consider rezultatele obţinute ca fiind foarte bune, mai ales în condiţiile unei participări foarte numeroase şi a unui nivel de pregătire deosebit de ridicat. S-a observat la aceasta competiţie un progres evident la ambele probe de concurs, fapt ce demonstreaza implicarea majorităţii cluburilor din ţară în pregătirea copiilor încă de la cele mai fragede vârste.

Doresc să remarc evoluţia deosebit de bună şi constantă a sportivei Sabina Postolache, care a devenit a treia oară consecutiv campioană naţională. La doar 10 ani Sabina este un exemplu de maturitate şi perseverenţă atât pentru cei mici cât şi pentru practicanţii experimentaţi din clubul nostru. De curând, ea a început şi pregătirea pentru luptă şi aşteaptă cu nerăbdare să participe la următoarele competiţii şi la această probă.

Surprizele au venit la acest campionat din patea celor mai mici practicanţi care au reprezentat clubul: Francesca Scepanschi – care la doar 7 ani a obţinut locul I şi Codrin Bejenaru, 8 ani – locul II, amândoi m-au impresionat prin ambiţia de care au dat dovadă în pregătire, mobilizare a şi depăşirea emoţiilor din timpul concursului.

Sebastian Pricop şi Elvin Manoliu care anul trecut au obţinut locul I respectiv III, au trecut la o categorie de vârstă superioară (9 – 10 ani) şi au reuşit să se califice în finală şi să se claseze în primii 6.

Luigi Ignat este de mulţi ani obişnuit cu podiumul, anul acesta fiind al treilea an la rând în care obţine titlul de vicecampion naţional de juniori la proba tehnică. Luigi este unul dintre cei mai vechi (peste 10 ani de practică) şi serioşi sportivi ai clubului.

O evoluţie foarte bună a avut şi echipa de luptă de la categoria 10 -12 ani feminin, formată din Paula Turculeţ şi Roberta Poroch, care au câştigat fără mari emoţii toate luptele, mai puţin finala disputată cu echipa Clublui Dao din Iaşi.

Doar lipsa de concentrare din prima luptă a făcut ca echipa de la categoria 16 – 17 ani masculin (Mihai Colbu, Andrei Traciu şi Iulian Fodor) să piardă primul loc şi să se mulţumească cu titlul de vicecampioană naţională.

La categoria 10 – 12 ani masculin, echipa de luptă (Traciu Florin şi Pîţu Gavril) a pornit ca favorită în grupă, cei doi câştigând detaşat toate competiţiile zonale din ultima perioadă. Neatenţia şi subestimarea adversarilor a dus la pierderea unei lupte, fapt ce a făcut imposibilă calificarea lor în semifinală.

Ţin să-i felicit pe toţi ce care au participat la acest campionat naţional, indiferent de rezultatele obţinute şi sunt convins că această experienţă va conta foarte mult în pregătirea şi evoluţiile lor viitoare. Vreau să-i felicit şi pe cei care nu au participat, pentru că şi datorită lor cei mai buni sportivi care au reprezentat clubul au ajuns la un nivel foarte bun şi au concurat de la egal la egal cu cele mai titrate cluburi din ţară.

Vreau să le mulţumesc părinţilor acestor copii, care au înţeles cât de importantă este continuitatea, perseverenţa şi mai ales încederea în noi – instructorii de arte marţiale”, a declarat Instructorul Clubului He Pai Suceava, Ovidiu Zegrea – Centura Neagră 2 Dang.


Intră acum și în grupul de