Trei medalii pentru sportivii de la CSS 3 Suceava (Natatie – Campionatele Nationale de juniori II)


Intră acum și în grupul de

La finele săptămânii trecute, la Baia Mare s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de Nataţie pentru juniori II (fete de 13-14 ani şi băieţi de 14 , 15 şi 16 ani). Delegaţia suceveană a avut în componenţă patru sportive la categoria fete 13 ani: Diana Dungeanu, Lisa Munteanu, Miruna Parasca şi Ioana Paval.

La finalul primei zile de concurs, sucevencele a reuşit să obţină o medalie de bronz la individual prin Diana Dungeanu în proba de 800 liber. Rezultate remarcabile după prima zi de competiţie a avut şi Lisa Munteanu, locul VI în proba de 50 liber şi locul VIII în proba de 200 mixt .

Ceea de a-II-a zi a Campionatelor Naţionale de Nataţie pentru juniori II a adus un nou succes pentru înotătoarele de la CSŞ 3 Suceava. Ştafeta de 4×100 liber formată din Diana, Dungeanu, Lisa Munteanu, Miruna Parasca şi Ioana Paval a reuşit să urce pe treapta a doua a podiumului de premiere. Din nou de menţionat locul V ocupat de Lisa Munteanu la 100 metri spate şi locul VI în proba de 200 liber obţinut de Diana Dungeanu.

A III-a zi a Naţionalelor a consemnat şi o medalie de aur, absolut nesperată de cei de la CSŞ 3 Suceava, în proba de 4×200 metri liber fete 13 ani. În clasamentul individual Lisa Munteanu a mai obţinut un loc V în proba de 200 spate şi locul VIII în proba de 100 liber.

Foarte aproape de medalii au fost sportivele sucevene în ultima zi de concurs, Diana Dungeanu ocupând locul IV în proba de 400 metri liber, la fel ca şi Lisa Munteanu la 400 metri spate şi ştafeta suceveană la 4X100 metri mixt. Ioana Pavăl a izbutit şi ea o clasare bună, locul VII la 400 metri mixt.

“Rezultatele realizate de sportivele noastre au fost peste aşteptări, obiectivul nostru fiind eventual o medalie de bronz. Mă bucur de progresul realizat de înotătoarele noastre pentru că meritau o confirmare a muncii şi a talentului lor. Sper ca aceste performanţe să le de-a încredere şi elan pentru competiţiile ce vor urma”, a declarat antrenorul sportivelor de la CSŞ 3 Suceava, Cezar Moscaliuc.


Intră acum și în grupul de