Suceava se poate lauda cu doua medalii in finalele Campionatelor Nationale de Volei


Intră acum și în grupul de

Voleiul sucevean se poate lăuda şi la finele sezonului 2010-2011 cu performanţe deosebite. Dacă echipa de volei masculin CSMU LPS Suceava nu a rezistat în primul eşalon valoric, în schimb doi dintre sportivii născuţi şi crescuţi la LPS Suceava au cucerit medalii în finalele Diviziei A1 feminin şi respectiv masculin.

Cea mai strălucitoare medalie aparţine sportivei Raluca Purice de la Ştiinţa Bacău, echipă care a pierdut finala în faţa grupării Tomis Constanţa. După ce şi-a început cariera la LPS Suceava, Raluca nu şi-a putut continua activitatea şi la senioare, Suceava neavând echipă feminină, din acest motiv ea transferându-se la Iaşi. De aici sportiva a ajuns la Bacău unde s-a remarcat prin constanţă şi seriozitate ajungând să joace în finala Diviziei A1 feminin unde a cucerit medalia de argint.

,,Până la urmă locul doi este mai bun decât locul trei sau patru, asta este. Nu sunt mulţumit, dar asta este viaţa. Pot spune că în acest final de campionat am fost urmăriţi de ghinion, care cred că a contat în economia finalei. Cred că finala am pierdut-o în al doilea meci la Bacău, când dacă reuşeam să câştigăm aveam 2-0 şi cred că jucam partida decisivă pe teren propriu. Asta nu scade cu nimic meritele echipei din Constanţa, care a fost un adversar redutabil. Urmează Cupa României, unde ne vom lupta să câştigăm. Sper să reuşim asta acolo”, a declarat antrenorul formaţiei Ştiinţa Bacău, Florin Grapă.

Ştiinţa Bacău: Viktoriia Polishchuk, Roxana Iosef, Anca Bunea, Ramona Elisei, Mihaela Herlea, Tatiana Lupu şi Nicoleta Manu (libero). Au mai jucat: Raluca Purice, Mihaela Truţă şi Andreea Niţulescu. Antrenori: Florin Grapă şi Melu Manta.

Cea de-a doua medalie a venit pe mâna unuia dintre cei mai valoroşi jucători suceveni ai ultimilor ani. Răzvan Purice a început şi el la LPS Suceava şi s-a remarcat la echipa de seniori CSMU LPS Suceava de unde a ajuns în lotul naţional de volei al României. Un accident nefericit de maşină l-a scos pentru un timp din circuit. Sportivul sucevean a dat dovadă de forţă, tenacitate şi dragoste pentru volei şi a revenit la nivel înalt evoluând la început la Remat Zalău, pentru ca apoi să ajungă să joace pentru Dinamo Bucureşti. Cu această formaţie Răzvan Purice s-a clasat pe locul III după ce a trecut de CVM Constanţa.

Dinamo Bucureşti a obţinut medalia de bronz după ce a reuşit să câştige a patra dispută cu CVM Tomis Constanţa. Bucureştenii au încheiat astfel un sezon foarte bun, în care pe lângă locul trei obţinut în campionat, au mai câştigat şi Cupa României tot după un meci cu CVM Tomis Constanţa. Răzvan Purice a fost unul dintre cei mai buni jucători în meciul patru al finalei câştigat la Constanţa cu 3-2.

Dinamo: Filip Despotovski, Răzvan Purice, Ionuţ Harbuz, Ivan Todorovic, Mircea Roman, Marius Şoloc şi Gheorghe Ilie (libero). A mai jucat: Cristian Dincă. Antrenori: Daniel Rădulescu şi Cristache Catană

“Dedicăm această victorie colegului nostru Bogdan Mureşan. Suntem bucuroşi pentru această medalie de bronz, cu toate că puteam obţine mai mult. Sper să nu fie ultima victorie pe terenul Constanţei”, a declarat Răzvan Purice după meciul decisiv câştigat pe terenul constănţenilor.


Intră acum și în grupul de