Acasă Sport Victorie cu bonus pentru CSM Bucovina Suceava (Rugby – Divizia Nationala)

Victorie cu bonus pentru CSM Bucovina Suceava (Rugby – Divizia Nationala)


Intră acum și în grupul de

În ultima etapă a turului, CSM Bucovina Suceava – CFR CSU Braşov 50-17 (17-12)

CSM Bucovina Suceava a reuşit în ultima etapă a turului Diviziei Naţionale de rugby prima victorie cu bonus din acest sezon competiţional. Evoluând foarte curajos în partea a doua a întâlnirii, rugbiştii suceveni au învins formaţia CFR CSU Braşov cu 50-17 (17-12).



Deşi gazdele porneau ca favorite în partida cu “lanterna roşie”, gruparea braşoveană, în prima repriză jocul a fost extreme de echilibrat. După ce Flutur a deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă, oaspeţii au replicat printr-un splendid eseu marcat de fundaşul Adrian Dragoş. Dominarea sucevenilor a fost răsplătită mai târziu prin prima lor încercare reuşită de Ovidiu Bursuc. Braşovenii nu s-au lăsat nici ei mai prejos şi acelaşi excellent Adrian Dragoş a culcat balonul în terenul de ţintă al sucevenilor. Tot el a transformat şi scorul a devenit 12-10 în favoarea oaspeţilor. Până la pauză elevii antrenorului Constantin Vlad au mai reuşit un eseu prin Palamariu, un tânăr cu un fizic impresionant, care a pătruns decisiv prin apărarea braşoveană. Flutur a transformat eseul şi după primele 40 de minute de joc scorul a fost 17-12 pentru CSM Bucovina Suceava. Trebuie de menţionat faptul că rezultatul putea fi mult mai strâns dacă oaspeţii nu ratau de puţin trei lovituri de pedeapsă şi un dropgol.

Impulsionaţi la pauză de antrenorul Constantin Vlad, sucevenii au revenit mai hotărâţi în partea secundă a meciului şi au mai reuşit încă cinci încercări. Prima dintre ele a fost “opera” lui Zup, eseul fiind transformat de Flutur. A urmat apoi un eseu frumos marcat de tânărul Iacobuţă, el fiind imitat de tânărul său coleg de echipă Nastiuc. Oaspeţii au cedat vizibil în repriza secundă şi Flutur şi Palamariu a mai izbutit încă două încercări ducând scorul la 50-12. Ultimele puncte pe tabela de marcaj au fost reuşite de acelaşi fundaş braşovean Adrian Dragoş, un jucător de mare valoare care poate ar fi meritat şansa să joace la o formaţie mai valoroasă şi poate chiar în lotul naţional.

Antrenorul Constantin Vlad, sărbătorit la împlinirea a 40 de ani de activitate în slujba rugbiului sucevean

Victoria concludentă din partida cu CFR CSU Braşov a fost dedicată antrenorului Constantin Vlad la împlinirea a 40 de ani de activitate în slujba rugbiului sucevean. Tehnicianul sucevean care a jucat la CSM Suceava în anii de glorie, a fost apoi antrenor secund al lotului naţional al României şi antrenor la loturile de tineret.

“În toţi aceşti 40 de ani am realizat cu siguranţă un lucru esenţial şi anume că cel mai important lucru în viaţă este prietenia şi unitatea de grup care mi-a permis atât mie, cât şi echipei de rugby a Sucevei să treacă peste orice greutăţi. Mă bucur că şi după acest meci cu CFR CSU Braşov sunt înconjurat de prieteni şi ţin să le mulţumesc tuturor pentru sprijinul acordat. Mulţumiri merită şi autorităţile locale şi în special Primăria Municipiului Suceava care a găsit înţelegere şi pentru rugby. Nu trebuie uitaţi şi alţi sponsori ai noştri şi alţi jucători care au evoluat la Suceava, pentru că în general cine a jucat la Suceava nu va uita niciodată acest lucru. O menţiune specială o am pentru vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Costel Avram, care deşi nu a evoluat mult timp la CSM Suceava ne-a sprijnit de fiecare dată când am avut nevoie. Fără îndoială nu i-am uitat pe fraţii Negru, Dumitru şi Viorel, care ani de-a rândul au fost susţinătorii noştri şi din teren, dar şi din afara lui.

Sunt emoţionat în aceste momente şi vreau să nu-I uităm nici pe cei care au jucat la Suceava şi nu mai sunt printre noi. Am sărbătorit 40 de ani de activitate şi nu mă gândesc la alte jubilee pentru că vin tinerii din urmă şi trebuie să le fac loc”, a declarat antrenorul echipei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.

Tehnicianul sucevean a primit din partea jucătorilor şi a foştilor săi colegi de echipă o minge şi un tablou cu semnăturile tuturor şi un baston simbolic care să-l ajute la greu.

Rezultate înregistrate în etapa a VII-a a Diviziei Naţionale de rugby:

RC Bârlad – Poli Iaşi 7-9
CSM Bucovina Suceava – CFR CSU Braşov 50-17
Ştiinţa Petroşani – CSO Pantelimon 34-13

Clasament

1 CS Poli Agro Iaşi 6 6 0 0 199-42 4pb 28p
2 Ştiinţa Petroşani 6 4 0 2 200-77 5pb 21p
3 RC Bârlad 6 4 0 2 190-124 5pb 21p
4 Stejarul Buzău 6 3 0 3 135-172 2pb 14p
5 CSM Bucovina Suceava 6 2 0 4 117-196 2pb 10p
6 CSO Pantelimon 6 2 0 4 152-158 1pb 9p
7 CFR CSU Braşov 6 0 0 6 62-286 0pb 0p


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version