Rachetomodelism: Cincisprezece medalii pentru sportivii de la CSTA Suceava la Campionatele Nationale


Intră acum și în grupul de

În perioada 20 -24 iulie, în localitatea Cristeşti din judeţul Buzău, s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Rachetomodele, competiţie la care CSTA Suceava a participat cu echipa completa la clasele de rachetomodele clasice. În urma validării rezultatelor, CSTA Suceava a obţinut un loc I la clasa S3A prin Alexandru Torodoc, Ioan Botuşan situându-se pe locul secund la clasa S9A. Liviu Botuşan s-a situat pe locul II la clasa S8E şi pe locul III la clasa S1B. Andrei Albu a obţinut şi el o medalie la Campionatele Naţionale de Rachetomodele, bronz la clasa S4A.

Alexandru Torodoc a devenit campion naţional la clasa S3A şi vicecampion la clasa S9B. Ştefan Atănăsoaie a completat zestrea de medalii a seniorilor suceveni printr-o medalie de bronz la clasa S3A.

Nici juniorii de la CSTA Suceava nu s-au lăsat mai prejos Ştefan Socoleanu obţinând locul II la clasa S9A.

În clasamentul final pe echipe la seniori, CSTA Suceava a obţinut locul II la clasele: S1B, S4A, S8EP şi S9A. Din echipa de seniori a CSTA Suceava au mai făcut parte pe lângă cei medaliaţi, Sorin Dranca, Ştefan Brădăţeanu, Ioan Catargiu şi Andrei Moroşan. Echipa de juniori a CSTA Suceava s-a situat pe locul III la clasele S1A şi S9A, din echipă făcând parte sportivii Liviu Florişteanu, Tudor Iurniuc şi Sorti Cuziac, alături de Ştefan Socoleanu.

În urma rezultatelor obţinute şase sportivi de la CSTA Suceava: Ioan Botuşan, Alexandru Torodoc, Dorin Torodoc, Andrei Albu, Andrei Socoleanu au fost selecţionat în lotul naţional al României care în luna august va participa la Campionatul European de rachetomodele.

„La fel ca şi în alţi ani şi în 2011 CSTA Suceava a demonstrat că este un nume în rachetomodelismul din România. Poate că a fost puţin mai greu ca altădată, mulţi dintre mai tinerii noştri adversari progresând foarte mult, însă eu zic că ne-am descurcat onorabil.

Sper ca şi la Europenele de Rachetomodele care vor avea loc tot la Buzău la finele lunii august să ne aflăm din nou pe podiumul de premiere”, a declarat „decanul” de vârstă al rachetomodeliştilor suceveni, Ioan Botuşan.


Intră acum și în grupul de