Handbal masculin: Amihaiesei, Besarab, Cadar, Cantec, Nedelcu si Schroeder, noile achizitii cu care CSU Suceava va „ataca” Supercupa Romaniei


Intră acum și în grupul de

Vineri şi sâmbătă, la Constanţa, se vor disputa partidele din cadrul Supercupei României la handbal masculin. La competiţie participă primele patru clasate la finele sezonului competiţional precedent, HCM Constanţa, HC Odorhei, CS Universitatea Suceava şi UCM HC Caraş Severin. În primele partide se vor întâlni HCM Constanţa şi UCM HC Caraş Severin, respectiv HC Odorhei şi CSU Suceava.

Formaţia suceveană se prezintă la primele jocuri oficiale ale sezonului 2011-2012 cu şase noi jucători, veniţi să suplinească plecările lui Pralea, Adomnicăi, Dediu şi Ciubotariu. Cei şase noi sportivi înregimentaţi la CSU Suceava sunt Silvian Amihăiesei, Serghei Besarab, George Cadar, Georgică Cântec, Dragoş Nedelcu şi Eric Schroeder.

„Cred că am făcut o alegere bună venind la CS Universitatea Suceava şi dacă ne gândim doar la faptul că vin de la o echipă care a retrogradat, CSM Oradea. Mai mult, am ocazia să joc cu formaţia suceveană în cupele europene lucru care este deosebit. Sper ca cei din conducerea echipei să fie mulţumiţi de aportul meu la toate partidele în care voi evolua”, a declarat unul dintre cei mai buni marcatori din Liga Naţională, Georgică Cântec.

„La fel ca şi colegul meu sunt foarte bucuros că am venit la Suceava. De vreo doi ani ne chinuim la grupări care au ca obiectiv salvarea la retrogradare. Venirea la Suceava este cu siguranţă un pas înainte şi sper să ne batem la primele locuri, aşa cum a făcut-o CSU Suceava în fiecare an”, a afirmat Silvian Amihăiesei.

Dragoş Nedelcu, portar de la Centrul de Excelenţă de la Sighişoara şi George Cadar de la Ştiinţa Bacău au fost de acord că venirea la Suceava este un lucru bun pentru cariera lor, CSU Suceava fiind în opinia celor doi un club serios unde se vrea performanţă şi unde se promovează tineretul.

Luxemburghezul Eric Schroeder a afirmat că deja s-a integrat în lotul formaţiei CS Universitatea Suceava, a făcut o pregătire bună şi abia aşteaptă să joace într-un meci oficial. Nu poate vorbi încă limba română, dar înţelege expresiile uzuale şi se împacă bine cu coechipierii săi.

Mai greu de discutat a fost cu ucraineanul Serghei Besarab care vorbeşte doar limba maternă, însă el a declarat că „Suceava mi se pare OK”.

Cu aceşti şase noi veniţi în lot deocamdată, CS Universitatea Suceava va „ataca” Supercupa României. La antrenamentele din ultimele zile s-a prezentat şi Adrian Chiruţ, revenit după o accidentare mai veche.

„Chiruţ se antrenează la 50-60% din capacitate, dar este pe un trend ascendent. În ceea ce priveşte abonamentele vândute până în prezent lucrurile stau foarte bine”, ne-a asigurat directorul de marketing al CSU Suceava, Bogdan Bulină.


Intră acum și în grupul de