Cătălina Vartic: Ieșirea din carantină a Sucevei a fost doar de imagine politică pentru că se ieșea din carantină în această noapte prin efectul legii//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Politicianul sucevean Cătălina Vartic a apreciat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că ridicarea carantinei municipiului Suceava a fost doar de imagine politică pentru că se ieșea din carantină prin efectul legii.

„Anunțul domnului Vela a venit foarte târziu după părerea mea și a multor suceveni. Această carantină noi am simțit-o ca total nemeritată. A fost o carantină în care restul țării a fost apărat de Suceava și nu Suceava a fost apărată de boli. Ne-am simțit excluși și ai nimănui”, a spus Vartic.

Ea a arătat că anunțul a venit după ce în Parlament „s-a jucat” situația și de joi la ora 24:00 se încheie starea de urgență, iar până luni nu va fi nicio măsură legală.

Starea de urgență expiră vineri și până luni nu avem nimic în loc, iar ordonanțele militare și-ar fi încetat aplicabilitatea și Suceava ar fi ieșit din carantină prin efectul legii în seara aceasta”, a spus Vartic.

Ea consideră că anunțul de miercuri seara al lui Marcel Vela a fost doar de imagine politică.

Ieșirea de ieri a fost o ieșire de imagine politică, cumva să nu vă lăsăm să ieșiți din carantină ca ultimii oameni, pentru că vorbim de un județ mare care pentru liberali este foarte important cu multe voturi. Ar fi fost jenant pentru liberalii suceveni că am ieși prin efectul legii”, a spus Vartic.

Ea a explicat că instituirea carantinei a fost decisă pe motive medicale și s-a întrebat dacă poate cineva da asigurări că nu vor mai fi cazuri de săptămâna viitoare după relaxare.

„Nu cred că ar fi ridicat carantina dacă nu s-ar fi întâmplat în Parlament ce s-a întâmplat. Probabil am fi rămas în carantină în continuare”, a spus Vartic.


Intră acum și în grupul de