Prorectorul USV Mihai Dimian consideră că actuala campanie de vaccinare putea fi organizată mai bine. USV a pus la dispoziție un frigider de -80 de grade C unde pot fi păstrate mii de doze pentru etapa a doua a vaccinării


Intră acum și în grupul de

Prorectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că actuala campanie de vaccinare putea fi mai bine organizată și că trebuie să fie oferite mai multe informații despre cum acționează vaccinul.

El a arătat că se va vaccina când îi va veni rândul și dacă între timp nu se îmbolnăvește și dezvoltă anticorpi și a mai apreciat că dacă printre medici au fost și dintre cei care s-au îmbolnăvit recent, ar fi trebuit să li se facă teste de anticorpi, iar dacă aceștia au dezvoltat anticorpi care îi apără atunci ar fi trebuit să li se facă vaccinul ulterior.

„Nu s-a explicat foarte clar că vaccinul nu are un efect imediat. Orice vaccin și cei care au făcut vaccinul anti-gripal știu că în timp organismul începe să dezvolte anticorpi, anticorpi care se desfășoară în deplinătatea lor în două-trei săptămâni. Am văzut știri că cineva s-a vaccinat și s-a îmbolnăvit. Da, nu e nimic spectaculos. Dacă se întâmplă asta peste trei-patru săptămâni de la vaccinare este o problemă, Abia atunci este o știre”, a spus Dimian.

Subiectul Zilei – SUA fierbe, Suceava abia se mișcă – LIVE cu prorectorul USV, dl Mihai Dimian

Subiectul Zilei – SUA fierbe, Suceava abia se mișcă – LIVE cu prorectorul USV, dl Mihai Dimian

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 7 ianuarie 2021

El a arătat că lumea crede că dacă s-a vaccinat, a scăpat.

„Nu! Este un proces prin care organismul tău reacționează la vaccin și în urma acestei reacțiuni devii protejat împotriva acestui virus”, a spus Dimian.

Universitarul sucevean a spus că nici festivismul primirii vaccinului la graniță nu a fost de ajutor în această campanie.

„Din punctul meu de vedere nu e normal să te duci la graniță să aștepți o cutie”, a spus Dimian.

El a mai declarat că a informat Ministerul Educației că USV are un frigider de -80 de grade.

„Am eliberat niște rafturi și le-am pus la dispoziție pentru câteva mii de doze de vaccin”, a spus prorectorul USV.

Mihai Dimian a explicat că dorința cadrelor didactice este să se vaccineze organizat și că pentru etapa a doua a vaccinării USV are infrastructura necesară.

Potrivit acestuia, până în 15 ianuarie se face înscrierea cadrelor didactice care vor să se vaccineze și a estimat că mai mult de jumătate vor dori.

El a mai atras atenția că trebuie și o anumită precauție pentru că vaccinul nu a fost validat în condiții normale, în sensul că nu se știe cât timp acest vaccin va asigura protecție.

„Lumea care luptă acum în favoarea vaccinului cu toate forțele ar trebui să fie precaută pentru că nu este un vaccin care a fost validat în condiții normale. Noi avem încă semne de întrebare cu vaccinurile care au fost testate doi ani de zile, dar un vaccin făcut în grabă. Însă asta este ce avem la îndemână acum. Luptăm cu ceea ce avem”, a spus Dimian.

El a îndemnat pe cei care au trecut prin boală, sau cei din jurul lor, să vorbească acum și să spună care sunt consecințele infectării și de ce este necesară vaccinarea.

Mihai Dimian crede că dacă jumătate din populație se va vaccina într-un interval de 3-6 luni, iar vaccinul este într-adevăr la fel de bun și ne protejează cum este prezentat în studii și autorizările făcute în grabă, atunci este posibilă revenirea la o situație de normalitate.


Intră acum și în grupul de