Acasă Subiectul Zilei Dr. Alexandru Calancea recomandă precauție în noul val al pandemiei: Sper să...

Dr. Alexandru Calancea recomandă precauție în noul val al pandemiei: Sper să nu mai vorbim în viitorul apropiat de această pandemie de care ne-am săturat cu toții


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Județean Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că recomandă sucevenilor precauție în perioada următoare în condițiile în care evoluează un nou val al pandemiei Covid.

„Ne-am cam săturat să vorbim de alt val, de alte probleme ale acestei pandemii”, a spus dr. Calancea.



El a arătat că marți dimineața în SJU Suceava erau internați circa 650 de pacienți în spital dintre care 56 de pacienți cu patologie Covid dintre care 17 sunt copii.

Potrivit lui Calancea se  pare că această nouă tulpină afectează copiii în proporție mai mare.

COVID revine în forță în viețile noastre – cât de pregătit e Spitalul Județean Suceava să o ia de la capăt?

COVID revine în forță în viețile noastre – cât de pregătit e Spitalul Județean Suceava să o ia de la capăt? Analiza de Seară cu managerul Spitalului, dr. Alexandru CALANCEA

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 19 iulie 2022

El a spus că dimineața era internat un singur pacient în ATI, cu o formă gravă de Covid, intubat și ventilat mecanic.

Dr. Calancea a mai arătat că în lunile  mai și iunie au fost cam cinci-șase cazuri pe zi în SJU Suceava, dar acum s-a ajuns la 56 de pacienți internați în spital.

„Sunt pacienți din toate categoriile de vârstă. Sunt și copii, poate mai mulți decât în valurile anterioare, copii care, din fericire, fac forme ușoare, dar cu febră mare. Se rezolvă în câteva zile cu antitermice și cu tratamente simptomatice”, a spus managerul SJU Suceava.

El a arătat că se poate vorbi de transmitere comunitară în momentul de față.

„Noi ne-am luat toate măsurile de precauție. Sperăm să nu fie un val de o intensitate mare. Sperăm să fie cazuri, așa cum le vedem acum, în majoritate ușoare- maximum moderate și să nu mai vorbim în viitorul apropiat de această pandemie de care ne-am săturat cu toții”, a mai spus managerul SJU Suceava.

Dr. Calancea a subliniat că nu e de joacă cu această boală și că recomandă luarea tuturor măsurilor de precauție.

„Nu sunt alte măsuri și alte restricții decât cele din valurile cu care ne-am confruntat, dar trebuie să fim precauți astfel încât personalul medical să nu se îmbolnăvească, să avem cu cine lucra și pacienții să fie în număr cât mai mic. Apelul nostru este în continuare să păstrăm și să folosim aceste metode de precauție, de distanțare fizică și de purtare a măștii”, a spus Calancea.

El a mai declarat că la Spitalul Județean Suceava există experiența celorlalte valuri când a existat o coordonare foarte bună la nivel de spital județean.

„Din păcate, nu avem încă o coordonare solidă la nivelul județului. Sunt nemulțumit în aceste momente. Am apelat la Direcția de Sănătate Publică ca și celelalte spitale să facă acest pas, sincron cu noi, spre a întâmpina acest val, dar sunt colegi care au plecat în concedii, sunt colegi care nu vor să deschidă toate paturile în momentul de față și atunci greutatea, așa cum am fost obișnuiți până acum, cel puțin eu de doi ani de zile de mandat ca și manager al acestei pandemii, se pare că greul în acest județ a căzut și va cădea în continuare atât timp cât nu vom avea o coordonare solidă la nivel județean, pe SJU Suceava”, a spus dr. Alexandru Calancea.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version