Acasă Video News (VIDEO)Băișanu i-a sugerat unui deputat UDMR să-și învețe copilul limba română pentru...

(VIDEO)Băișanu i-a sugerat unui deputat UDMR să-și învețe copilul limba română pentru a înțelege dialogurile la desenele animate


Intră acum și în grupul de

Liderul ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a îndemnat un deputat UDMR să-și învețe copilul limba română pentru ca acesta să înțeleagă dialogurile la desenele animate.

Discuția a avut loc în Camera Deputaților unde s-a votat un amendament la Legea cinematografiei care prevede că cinematografele pot utiliza subtitrarea sau dublajul în limba minorităților naționale.

Deputatul UDMR Attila Korodi, a spus că prin modificările la legea cinematografiei se precizează că nu mai este interzis ca un cinematograf să fie în limba unei minorități.



El a arătat că are o fată în clasa a treia și un băiat de cinci ani.

„Fiica a început să meargă la cinematograf pentru că a învățat prin școală limba română și să înțeleagă desenele animate. Fiul meu nu poate să o facă. De ce degrevați generații, la începutul vieții, să meargă la cinematograf?”, a întrebat Korodi.

În replică, deputatul Alexandru Băișanu a spus că vine dintr-o zonă în care 12 minorități trăiesc în pace cu românii și i-a sugerat deputatului UDMR să-și învețe copilul limba română pentru a putea înțelege dialogurile la desenele animate.

„Vin din Bucovina unde 12 minorități trăiesc în bună pace cu românii. Bucovina e un loc în care putem spune că Europa a ajuns cu foarte mult timp înainte. Mi se pare normal ca un film să fie subtitrat în limba maghiară, germană sau turcă acolo unde acea etnie este majoritară.(…) Îl rog pe deputatul care a fost la microfon să-și învețe copilul de cinci ani și limba română”, a spus Băișanu.

 

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version