Satul Plesa va avea o noua Casa Polona


Intră acum și în grupul de

Comunitatea poloneză din satul Pleșa va avea începând de duminică, 27 iulie, o nouă casă Casă Polonă construită din fondurile Uniunii Polonezilor din România, au transmis într-un comunicat de presă reprezentanții instituției.

Pentru comunitatea poloneză din satul Pleșa noua Casă Polonă va fi locul în care se vor putea cultiva valorile transmise de înaintași, precum limba, tradițiile și cultura, care, în final, vor duce la păstrarea identității naționale.

În luna decembrie a anului trecut, deputatul Ghervazen Longher, care este şi preşedintele Uniunii Polonezilor din România, a declarat că o astfel de investiţie era necesară pentru comunitatea din Pleşa precizând că s-au cheltuit circa 1,6 milioane de lei, inclusiv TVA, bani proveniți din fondurile proprii ale Uniunii Polonezilor din România.

Casa Polonă de la Pleşa are o sală de spectacole, bucătărie dotată după ultimele standarde şi cinci camere de cazare. În total, este vorba de o clădire cu o suprafaţă de aproximativ 600 mp, care beneficiază şi de o parcare pentru maşini.

casa polona plesa2

În documentul transmis de Uniunea Polonezilor din România se mai arată că duminică se vor sărbători 110 ani de la consacrarea bisercii cu hramul „Sfânta Ana” din Pleșa.

Manifestările pe care le-au pregătit organizatorii vor începe de la ora 11:00 când va avea loc Sfânta Liturghie, la ora 12:30 va fi inaugurarea Casei Polone, iar de la ora 14:00 localnicii vor putea lua parte la un program artistic.


Intră acum și în grupul de