Doi afgani ascunsi intr-un tir cu textile, depistati de politisti la frontiera in Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Doi bărbaţi de cetăţenie afgană care doreau să ajungă în mod ilegal într-o ţară din Uniunea Europeană ascunși într-un tir încărcat cu materiale textile au fost descoperiți de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret.

foto 1 textile contrafacute

 

În cursul zilei de miercuri, 26 noiembrie, la P.T.F. Siret, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră  un cetăţean bulgar care efectua un transport de materiale textile pe ruta Turcia – Belarus cu un auto-marfar marca Mercedes – Benz.

Polițiștii de frontieră au avut suspiciuni în privința mărfii transportate, astfel ei au efectuat un control amănunțit. În compartimentul pentru marfă autoritățile vamale au găsit doi bărbați cu cetăţenie afgană, unul în vârstă de 25 ani și unul de 35 de ani. Cei doi cetățeni asiatici au declarat că intenţionau să ajungă în mod ilegal într-o ţară din Uniunea Europeană.

Cei doi bărbați au fost predaţi Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi, polițiștii de frontieră întocmind actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

 


Intră acum și în grupul de