Bărbatul din Dorna Arini care și-a înjunghiat nora cu un cuțit de bucătărie a fost trimis în judecată


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Dorna Arini, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor, a fost trimis în judecată.

Ioan Chiriloaia este acuzat că la data de 14 mai a.c., în jurul orei 14:30, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unui conflict domestic, spontan, i-a aplicat nurorii sale o lovitură puternică de cuțit în zona toracică, cauzându-i leziuni grave.

cutit 1

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au arătat că obiectul tăietor-înţepător avea o lungime de 22,5 cm, victima suferind o plagă înţepat-tăiată penetrantă toracic cu hemotorax drept pentru care are nevoie de 25-30 zile de îngrijiri medicale.

În acest fel, socrul i-a pus în primejdie viața nurorii sale.

Potrivit procurorilor, la data de 14 mai, în jurul orei 14:00, între socru şi noră s-a iscat o altercaţie verbală, motivul constituindu-l atitudinea violentă a bărbatului care ţipa şi o ameninţa cu acte de violenţe, în pofida rugăminţilor tinerei de a păstra liniştea întrucât fetiţa este bolnavă şi doarme.

„Inculpatul nu a dat curs rugăminţilor victimei, din contră, a continuat să vocifereze, să o ameninţe, ieşind şi intrând de mai multe ori din imobil, lăsând deschisă uşa de intrare. Victima C.–R. L. M. a închis uşa în urma inculpatului, spunându-i să o închidă întrucât se formează curent, iar fetiţa îi este bolnavă. Lucrurile s-au precipitat, au căpătat o turnură neaşteptată, astfel că în timp ce victima i-a cerut inculpatului să părăsească locuinţa, acesta a devenit violent, a luat dintr-un sertar din bucătărie un cuţit şi în momentul în care s-a intersectat cu nora sa i-a aplicat o lovitură puternică cu acel obiect la nivelul toracelui. Victima a avut prezenţă de spirit, a încercat să îl dezarmeze de cuţit, după care l-a îndepărtat pe inculpat, lovindu-l potrivit declaraţiilor cu o cizmă din cauciuc la nivelul capului”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procurorii au mai arătat că după ce soțul victimei a venit acasă a apelat-o pe mama sa, de profesie cadru medical, care a solicitat la 112 un echipaj de salvare.

Tânăra a fost transportată şi apoi internată la spitalul din Vatra Dornei, însă din cauza stării grave în care se afla, a doua zi a fost transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou din Suceava.

„Potrivit concluziilor raportului de expertiză medico-legală din data de 29.05.2015 întocmit de S.M.L. Suceava, victima C.–R. L. M. a suferit o plagă înţepat-tăiată penetrantă toracică cu hemotorax drept ce a fost produsă prin lovire cu un corp înţepător-tăietor şi care a necesitat pentru vindecare un număr de 25-30 de zile de îngrijiri medicale, medicii legişti apreciind că leziunea a fost de natură a-i pune în primejdie viaţa”, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Dosarul va fi soluționat de Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de