Flutur s-a intalnit cu alegatorii din zona Dornelor


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care candidează pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, s-a întâlnit, la finele săptămânii trecute, cu locuitorii din zona Dornelor, în cadrul unei serii de evenimentele care au avut loc la Vatra Dornei, Dorna Arini, Panaci şi Ciocăneşti.

Potrivit lui Flutur, această zonă a demarat numeroase proiecte, fiind vorba de legăturile rutiere cu Ardealul, şi de modernizarea unor drumuri, cum ar fi cele care trec prin Panaci şi Şaru Dornei şi drumul de la Coşna-Gradiniţa.

La întâlnirile din zona Dornelor, la care au participat şi deputatul PDL de Suceava Dumitru Pardău, consilieri judeţeni, primari, viceprimari şi consilieri locali din zonă, Gheorghe Flutur a anunţat că după finalizarea procedurilor de licitaţie, vor începe lucrările de modernizare a drumului de la Iacobeni spre Prislop, o componentă extrem de importantă în asigurarea infrastructurii pentru turism. “Prin măsurile anunţate USL nu face altceva decât să blocheze anumite proiecte sau să le întârzie pe altele. Cei care pierd, în cele din urmă, sunt locuitorii din zonă”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

In timpul mandatului lui Gheorghe Flutur, zona Dornelor a beneficiat de investiţii în drumuri, utilităţi apă-canal, şcoli şi grădiniţe, instituţii culturale, cum ar fi cele de la Şaru Dornei, Dorna Candreni, Poiana Stampei, Cîrlibaba etc.

Pe lângă primarii în funcţie, în echipa lui Flutur se află şi oameni care au şanse reale să devină primari în localităţile unde candidează. Printre alţii, este vorba despre: Ilie Boancheş la Vatra Dornei, Liviu Chirilus la Dorna Arini, Andrei Acatrinei la Panaci, Radu Ciocan la Ciocăneşti.

La Dorna Arini, mai multe sute de locuitori s-au întâlnit cu preşedintele Gheorghe Flutur şi cu candidatul PDL la funcţia de primar al comunei, Liviu Chirilus. Tânăr, dar deja cu o bună experienţă managerială în turism, Liviu Chirilus este varianta optimă pentru echipa lui Flutur la Dorna Arini.

Acesta, după consultarea specialiştilor şi a populaţiei, şi-a construit deja priorităţile pentru viitorul primar al comunei: elaborarea unui plan economic de acţiune pe 10 ani, de atragere a investitorilor, sprijinirea localnicilor să-şi dezvolte propriile afaceri, dezvoltarea atelierelor artizanale şi a magazinelor cu produs artizanal sau produse naturale specifice, înfiinţarea Asociaţiei crescătorilor de animale Dorna Arini şi afilierea ei la cele naţionale, modernizarea întregii reţele de drumuri şi realizarea reţelei de apă-canal în comună pentru un număr cât mai mare de locuitori, amenajarea centrului comunei, refacerea căminului cultural, sprijinirea persoanelor aflate în dificultate, înfiinţarea unui muzeu etnografic, construirea unei grădiniţe noi şi a unei săli de sport la şcoala, atragerea şi sprijinirea investitorilor cât şi prin încurajarea parteneriatului public – privat, elaborarea proiectelor de dezvoltare a comunei cu bani europeni.

“Comuna noastră, cu oameni gospodari, cu peisaje şi tradiţii minunate, trebuie scoasă din anonimat şi adusă acolo unde merită”, a declarat Liviu Chirilus.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, va fi prezent în zilele următoare în toate localităţile din zona Dornelor.


Intră acum și în grupul de