Numarul elevilor inscrisi la Scoala Populara de Arta „Ion Irimescu” din Suceava creste de la an la an


Intră acum și în grupul de

Numărul celor care aleg să frecventeze cursurile Şcolii de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava creşte anual, în acest început de an şcolar figurând înscrişi 500 de cursanţi.

Aceştia urmează cursuri de: pian, vioară, orgă, canto, chitară, saxofon, acordeon, instrumente populare, orchestră populară, pictură, grafică, arte vizuale, foto, video, film, terori şi solfegii, ansamblu folcloric, iconografie, dans popular, trompetă, artă populară ş.a.

„Majoritatea celor care urmează cursurile şcolii noastre se îndreaptă spre disciplinele individuale, în special către cele care ţin de canto, muzică populară, sau muzică uşoară, dar şi instrumentală, îndeosebi spre pian. În acest an şcolar avem un număr de 72 de cursanţi la pian. La fel de solicitată este şi orga, acolo unde sunt pregătiţi în jur de 45 de cursanţi”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Ion Băiţan, şef de secţie al Şcolii de Artă „Ion Irimescu” din Suceava.

La rândul său, prof. Petre Horvat, manager al Centrului Cultural Bucovina a arătat că solicitarea este mult mai mare, însă din cauza personalului limitat al şcolii se face o selecţie riguroasă a viitorilor elevi. „Ne bucurăm că baza de selecţie este destul de mare şi că avem de unde alege. Anual, cifra de şcolarizare a instituţiei noastre creşte. Precizăm totuşi că cel mai mare număr de înscrişi l-am avut în anul 2008, când numărul elevilor ajunsese la 900. Eram cea mai mare Şcoală de Artă din ţară, care deţinea 32 de posturi de specialitate. În momentul de faţă, mai avem 21 de posturi, motiv pentru care a scăzut şi numărul elevilor acceptaţi la înscriere”, a spus Horvat.

Acesta a explicat că Şcoala de Artă „Ion Irimescu” are deschise în judeţ câteva secţii care vizează păstrarea tradiţiilor, în locaţii precum: Poiana Stampei, Ciocăneşti şi Caşvana.

Taxele de înscriere au rămas aceleaşi ca şi anul trecut, respectiv 500 lei/an la secţiile de la sediul şcolii din municipiu şi o taxă modică de 100 lei/an pentru secţiile externe.


Intră acum și în grupul de