Nechifor: Vrem sa mai depunem finantari pentru reabilitarea de drumuri din proximitatea frontierei


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul Palatului Administrativ Suceava

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava

TEXT LIVE:

“Ieri am semnat un contract de finantare pe bani europeni pentru un drum judetean. E vorba despre drumul DJ 175, care leaga Pojorata de Izvoarele Sucevei, 47 de km.

Putem spune ca intr-un an sa avem finalizata integral legatura intre cele doua localitati si mai departe spre punctul de trecere a frontierei.

O asociere intre doua firme a castigat licitatia pentru construirea drumului. Valoarea investitiei este de 1,5 milioane de euro, fara TVA. E vorba de modernizare.

Maine, la Cernauti, vom discuta cu autoritatile pentru a realiza formalitatile de deschidere a traficului de pasageri in prima faza la Izvoarele Sucevei.

Vrem sa mai depunem finantari pentru reabilitarea de drumuri din proximitatea frontierei. Vrem sa dam sansa sa conectam mai multe localitati.

In afara unor comentarii pe care le inteleg foarte bine, lucrurile in ce priveste aeroportul de la Salcea merg mai departe. Ne intereseaza sa modernizam si aerogara care sa poata fi data in folosinta odata cu noua pista. Am dat drumul la licitatia pentru modernizarea integrala.

Investitia o vom face din resurse proprii si se va ridica la 4 miliarde de lei vechi. E poarta de intrare si iesire din judet. Executia se va incepe spre final de an.

O constatare personala la 4 luni de mandat e referitoare la modul cum reusim sa lucram cu mediul de afaceri. Nu am simtit din partea firmelor curaj de a veni. La inceput au venit sa ceara voie sa vina la licitatii. Am inteles de ce pentru ca inainte nu aveau voie sa participe la licitatii la CJ.

Anunt public ca e liber la participarea la licitatiile CJ pentru toate firmele din judetul Suceava. Ridic o minge la fileu si CCI Suceava sa gandim proiecte.

Nu mai exista bariere la CJ. Din 2014, lucrarile cu finantari europene se vor schimba destul de mult. Regula de baza va fi competitivitatea pe piata. Daca nu vom demonstra ca finantarea naste investitii locale si locuri de munca si nu produce plus valoare va fi foarte greu sa le finantam.

Probabil ca maine, listele cu candidatii PSD vor fi finalizate. Speram ca si PC sa finalizeze candidaturile. Depunerea dosarelor e la finele saptamanii.”


Intră acum și în grupul de