Toate scolile din judetul Suceava vor fi inchise, luni, din cauza ninsorilor abundente


Intră acum și în grupul de

Prefectul Sucevei, Florin Sinescu, a anunţat duminică, că cele 823 de unităţi şcolare din judeţ vor fi închise, luni, întrucât s-au anunţat ninsori abundente. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

“Nu are rost sa chinuim copiii. Prognoza meteo arată că pe parcursul zilei de luni se vor înregistra ninsori abundente. Dupa ce va fi ridicat Codul Galben de ninsoare se va analiza daca se poate ridica restrictia”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu, care a arătat că este foarte multă zăpadă şi deplasarea pietonală a copiilor este dificilă.

Florin Sinescu a menţionat că şcolile vor fi închise doar în cursul zilei de luni.

O avertizare Cod Galben de ninsori şi viscol este în vigoare până luni, la orele 11.00

În judeţ se intervine cu 243 de utilaje din care 77 puse la dispoziţie de secţiile CNANDR şi ale Drumurilor Judeţene, iar 143 de utilaje sunt ale localităţilor precum şi 23 de utilaje ale Direcţiei Silvice Suceava, a spus prefectul.

Toate localităţile sunt alimentate cu energie electrică iar pe drumurile din judeţ se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă, iar în pasul Mestecăniş a fost restricţionat traficul greu timp de o oră pentru a permite utilajelor să deszăpezească întregul drum.


Intră acum și în grupul de