Judetul Suceava va fi reprezentat la Olimpiada Nationala de Chimie de noua elevi


Intră acum și în grupul de

Nouă elevi din județul Suceava, din clasele VIII – XII, s-au calificat la Olimpiada Națională de Chimie.

olimpiada Tehnologii

La etapa județeană a olimpiadei ce a avut loc la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava au participat 58 de elevi din județ, nouă dintre aceștia reușind să se califice la faza națională.

Potrivit ISJ Suceava, este vorba despre elevele Adelina Gabriela Pricopaş, din clasa aVIII-a de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava și Iulia Georgiana Talpalariu, din clasa a IX-a de la Colegiul Național ,,Ştefan cel Mare” Suceava.

La clasa a X-a, s-au remarcat Vitalie Lungu de la Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, Vlad Morhan de la Colegiul Național „Ştefan cel Mare” Suceava și Darius Matei Caleniuc de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni.

La clasa a XI-a, vor reprezenta județul Patricia Demetria Popovici de la Colegiul Național ,,Ştefan cel Mare” Suceava și Andrada Monoranu de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, în timp ce de la clasa a XII-a s-au evidențiat Regado Gonçalo Araujo, de la Colegiul Național „Ştefan cel Mare” Suceava şi Silvestru Alexandru Big, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

Cei doi elevi din clasa a XII-a au obținut rezultate remarcabile și în anii precedenți, Regado Gonçalo Araujo fiind olimpic internațional la Olimpiada de Științe pentru Juniori, iar Silvestru Alexandru Big a obținut anul trecut o calificare în lotul național de chimie lărgit.

Etapa națională a Olimpiadei de Chimie va avea loc în perioada 5-11 aprilie, la Galaţi.

 


Intră acum și în grupul de