Patru elevi suceveni au obținut mențiuni la Olimpiada Națională de Limba Franceză


Intră acum și în grupul de

Etapa națională a Olimpiadei de limba franceză a avut loc, în perioada 26-30 aprilie 2024, la Iași, județul Iași. Probele din cadrul olimpiadei au fost organizate la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași.

Lotul olimpic al județului Suceava a fost format din 9 elevi, dintre aceștia, 4 elevi întorcându-se cu distincții acordate de Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Iași, a anunțat inspectorul școlar pentru limbi moderne – limba franceză, prof. dr. Constantin Tiron.

Astfel, două eleve au obținut mențiuni acordate de Ministerul Educației, după cum urmează:

Carp Raluca Ioana, clasa a IX-a, categoria Bilingv,  de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Mocanu Luminița și prof. Ciurari Laurica);

Avdei Iuliana, clasa a XII-a, categoria Normal, de la Colegiul Naţional „Petru Rareș” Suceava (îndrumător, prof. Mocanu Luminița).

De asemenea, doi elevi au obținut mențiuni speciale, acordate de Inspectoratul Școlar Județean Iași:

Coca Alexandru-Ștefan, clasa a VII-a, categoria Normal, de la Școala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului (îndrumător, prof. Zavalnițchi Cornelia Mihaela);

Buliga Damian Pavel, clasa a IX-a, categoria Normal, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (îndrumător, prof. dr. Ungurean Liviu Marcel).

Lotul de elevi a fost însoțit de doamna profesoară Laurica Ciurari, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

De asemenea, din Comisia Centrală a Olimpiadei de limba franceză, au făcut parte, în calitate de membri evaluatori, prof. dr. Constantin Tiron, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, inspector școlar pentru limbi moderne – limba franceză la IȘJ Suceava și prof. Emilian-Bogdan David, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Iaslovăț.

„Felicitări tuturor elevilor (atât celor care au obținut mențiuni, cât și celorlalți elevi participanți) și profesorilor îndrumători! În esență, toți elevii participanți sunt câștigători, deoarece calificarea la etapa națională este o oportunitate, o șansă pentru aceștia de a trăi experiențe unice în cadrul olimpiadei în sine, dar și de a cunoaște și descoperi locuri noi,  de a lega noi prietenii, de a dobândi noi aptitudini și competențe ce le vor fi utile în viață. Succes pe mai departe și vacanță binemeritată și plăcută tuturor!”, a transmis profesorul Constantin Tiron.


Intră acum și în grupul de