Doua cladiri ale Universitatii Suceava vor fi demolate. Vezi ce se va face in locul lor


Intră acum și în grupul de

Două clădiri-anexe ale Universității „Ștefan cel Mare” Suceava vor fi demolate conform graficelor de lucrări prinse în proiectul de modernizare a campusului universitar.

Rectorul instituției de învățământ superior sucevene a informat într-o conferință de presă că este vorba despre „Casa Albă” și o clădire din apropierea Auditoriumului „Joseph Schmidt”.

„Probabil că anul acesta vom demola Casa Albă pentru că ea nu mai este prevăzută în planul de detaliu și de asemenea, mai avem un corp lângă Auditorium care nu mai prezintă siguranță pentru exploatare”, a spus rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

Corpul de clădire de la Auditorium folosea Universității sucevene drept spațiu de depozitare, în timp ce la Casa Albă își desfășura activitatea Departamentul de Specialitate cu Profil Psihopedagogic.

În locul celor două construcții din cadrul USV nu se vor ridica alte clădiri, spațiile obținute prin demolări vor fi folosite pentru amenajarea unui parc în curtea interioară prevăzut cu o fântână arteziană, respectiv pentru extinderea parcării de la Auditoriumul „Joseph Schmidt”.

anexa parcare usv (2)

În ceea ce privește valoarea simbolică a Casei Albe, conf. univ. dr. Carmen Cornelia Balan ne-a spus că anexa USV îi ducea pe studenți cu gândul la America, mulți dintre ei simțindu-se ca la adevărata Casă Albă, însă demolarea clădirii nu este o pierdere, arătând că edificiul nu-și mai găsea rostul în curtea interioară.

„Nu e Casa Albă așa cum înseamnă în America, dar acolo te duci cu mintea. Totuși unii studenți intrând aici se simțeau ca la Casa Albă. În plus, ea dădea cumva identitate acestui spațiu. Probabil că peste vreme ne vom învăța și fără ea, dar spațiul acesta era plin cu Casa Albă. S-au dărâmat atâtea, încât faptul că se dărâmă și Casa Albă e departe de a fi o jale. E în regulă”, a susținut conf. univ. dr. Carmen Cornelia Balan, de la Departamentul de Specialitate cu Profil Psihopedagogic


Intră acum și în grupul de