Slujbă de pomenire a IPS Pimen la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava la patru ani de la plecarea spre veșnicie


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a anunțat că cel care și-a petrecut întreaga viață în slujba lui Dumnezeu și a oamenilor, ierarh vrednic al Bucovinei, iubitor al neamului românesc, Părintele Arhiepiscop Pimen va fi pomenit luni, 20 mai 2024, la împlinirea a 4 ani de la plecarea spre veșnicie, la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.

Slujba va fi săvârșită de un sobor condus de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, din care vor face parte și exarhi, consilieri și protoierei, răspunsurile liturgice urmând a fi date de membri ai Grupului Psaltic „Dimitrie Suceveanu”.

Parastasul va fi săvârșit începând cu ora 10:30 în paraclisul mănăstirii care adăpostește acum, într-un baldachin de lemn sculptat, cinstitele moaște ale Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou, mare făcător de minuni.

„În cei peste 29 de ani de rodnică arhipăstorire în Eparhia Sucevei și Rădăuților, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen s-a implicat activ în lucrarea pastoral-misionară și în proiectele social-filantropice. A redeschis mănăstiri închise în perioada regimului comunist, a fost alături de ctitorii de biserici și a ajutat la zidirea de noi lăcașuri de cult. Le-a oferit adăpost persoanelor vârstnice, i-a sprijinit pe cei singuri sau abandonați și le-a fost alături celor care s-au aflat în nevoie. Înaltpreasfinția Sa a îmbogățit literatura religioasă publicând diverse studii, îndeosebi cu privire la iconografia bisericească, dar și articole, cronici și recenzii”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Totodată, se reamintește că, la vârsta de peste 90 de ani, după 38 de ani de slujire în Biserica Ortodoxă Română în demnitatea de arhiereu, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen a trecut la cele veșnice în 20 mai 2020.


Intră acum și în grupul de