Condiții de viață insuportabile pentru locatarii unui bloc din centrul Sucevei. Apartamentul afectat de un incendiu este focar de infecție după ce stă de cinci luni sigilat


Intră acum și în grupul de

Locatarii din blocul B3 de pe strada Alexandru cel Bun din Suceava trăiesc un adevărat coșmar de cinci luni de zile. În data de 5 februarie 2024, un incendiu a izbucnit într-un apartament din acest bloc, în urma căruia doi locatari și-au pierdut viața. În ciuda trecerii timpului, apartamentul afectat rămâne sigilat de anchetatori, transformându-se într-un focar de infecție care pune în pericol sănătatea publică a întregului bloc.

Locatarii sunt exasperați de faptul că, deși a trecut aproape jumătate de an de la tragedie, autoritățile nu au întreprins măsuri pentru igienizarea apartamentului incendiat. Ferestrele sparte permit păsărilor să intre și să iasă liber, contribuind la proliferarea insectelor și a gândacilor pe casa scării. Mirosul insuportabil de putrefacție care emană din apartament se răspândește în tot blocul, determinându-i pe locatari să ia măsuri disperate, cum ar fi plasarea unei folii de plastic în fața ușii apartamentului sinistrat, în încercarea de a reduce răspândirea mirosurilor neplăcute.

Nepoatele proprietarilor decedați au încercat să intre în apartament pentru a-l curăța și a-l igieniza, însă li s-a refuzat accesul pe motiv că nu sunt considerate moștenitoare legale. Locatarii, conștienți de pericolul sanitar, au sesizat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dar până în prezent nu au primit niciun răspuns. În disperare de cauză, aceștia speră ca municipalitatea să se implice și să ia măsuri urgente pentru igienizarea locuinței afectate.

Una dintre locatare, care s-a plâns primarului Ion Lungu, a relatat că acesta i-ar fi răspuns că apartamentul a fost curățat, însă realitatea din teren contrazice acest lucru. „Ne ia pe noi de proști?”, a întrebat locatara, evidențiind disprețul față de promisiunile neîmplinite ale autorităților.

Cu temperaturile crescute ale verii, mirosul devine din ce în ce mai greu de suportat, agravând și mai mult situația locatarilor.

Situația este critică și necesită o intervenție promptă și eficientă din partea autorităților locale și sanitare pentru a preveni o potențială criză de sănătate publică.

Blocul B3 de pe strada Alexandru cel Bun din Suceava ilustrează un caz grav de neglijență administrativă, care afectează direct calitatea vieții locatarilor. Cu toate apelurile repetate și semnalele de alarmă trase de aceștia, soluționarea problemei pare a fi încă departe. Locatarii rămân cu speranța că cineva va asculta strigătul lor de ajutor și va lua măsurile necesare pentru a restabili condițiile normale de trai în acest bloc afectat de tragedie și indiferență.


Intră acum și în grupul de