Al 60-lea pacient cu AVC tratat la Spitalul Clinic Județean de Urgență în anul 2024 a fost un transfer din Centrul Universitar Târgu Mureș


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Ioan cel Nou” din Suceava, dr. Alexandru Calancea, a anunțat, luni, că duminică a fost tratat în acest an cel de-al 60 pacient cu AVC la unitatea spitalicească suceveană.

El a spus că e vorba de un pacient în vârstă de 70 ani, având debutul simptomelor duminică în jurul orei 13.00, cu apel către echipa multidisciplinară suceveană la ora 15.00 și transfer la Suceava cu elicopter, Târgu Mureș – Suceava la ora 18.00

„Un caz extrem de complex AVC ischemic, cu stenoză intracraniană, care a necesitat resurse materiale importante și la care sperăm într-o evoluție favorabilă”, a spus dr. Calancea.

El a subliniat că peste 50% din cazurile tratate la Suceava sunt din centre medicale, presiunea financiară reprezentând principalul impediment care ar putea contribui la dificultăți în asigurarea permanenței.

„De aceea sperăm într-o finanțare corectă din partea Ministerului Sănătății pentru următoarele trimestre” a spus managerul Alexandru Calancea.


Intră acum și în grupul de