Suceava a gazduit conferinta de inchidere a Proiectului „Dezvoltare Antreprenoriala si Relationare in Mediul de Afaceri”


Intră acum și în grupul de

CCISV1

Sala de Conferinţe din cadrul Centrului pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene a găzduit miercuri, conferinţa de închidere a Proiectului „Dezvoltare Antreprenorială şi Relaţionare în Mediul de Afaceri” – D.A.R.M.A.

Acest proiect a fost finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi implementat de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Botoşani în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Bacău, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Vrancea şi Asociaţia pentru Integrare şi Dezvoltare Comunitară INDECO din Iaşi.

CCISV2

Proiectul şi-a propus dezvoltarea abilităţilor managerilor şi angajaţilor din IMM-uri, precum şi a persoanelor care doresc să dezvolte o afacere pe baza unui program de educaţie antreprenorială şi managerială.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: crearea unei reţele mobile de puncte de susţinere şi stimulare directă a antreprenorilor locali; îmbunătăţirea calificărilor managerilor, ale femeilor manager şi ale angajaţilor prin cursuri autorizate; dezvoltarea antreprenorială prin servicii suport de consultanţă şi integrarea inovării în firme prin introducerea programelor de formare profesională de formatori de coaching.

Această acţiune a adus în atenţia întreprinzătorilor şi a autorităţilor din judeţul Suceava rezultatele proiectului, promovând cele mai bune practici şi metode moderne şi inovative de management strategic al resurselor umane.

Echipa de proiect a CCISV a spus că durata proiectului a fost de 36 de luni, iar bugetul total al acestuia a fost de 12.298.929 lei.

Rezultatele proiectului arată că au existat: 3.230 persoane beneficiare de acţiuni pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale şi pentru iniţierea afacerilor – consultanţă în cadrul reţelei mobile; 1.690 persoane beneficiare de acţiuni pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale şi pentru iniţierea afacerilor – consultanţă în cadrul birourilor de consultanţă; 1.440 persoane participante la instruire – formare profesională continuă, din care 120 cursanţi pregătiţi pentru iniţierea unei afaceri. Grupul ţintă a fost de 6.360 persoane. Au existat 8.180 de persoane beneficiare de informare în urma activităţilor de diseminare şi promovare.


Intră acum și în grupul de