Ambasadorul Germaniei in Romania, in discutii cu autoritatile sucevene, la Palatul Administrativ


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul Germaniei in Romania,  Werner Hans Lauk, are discutii la Palatul Administrativ din Suceava cu presedintele CJ Catalin Nechifor si prefectul judetului Florin Sinescu.

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava: 

„E prima prezenta a ambasadorului la Suceava care se afla in Romania de un an. Am facut o informare cu potentialul nostru. Am avut un schimb de opinii la prespectiva de finantare 2014-2020. Cred ca discutia de azi o putem concretiza in curand. E prima abordare si sper ca in mandatul sau sa avem ocazia sa dezvoltam parteneriate.”

Werner Hans Lauk, ambasadorul Germaniei in Romania:

„Am aflat multe de potentialul judetului in ce priveste proiectele de viitor sau deja desfasurate si a potentialului economic al regiunii. Am vorbit de insemnatatea desvoltarii unei bune structuri de transport pentru atragerea de investitori si de insemnatatea specializarii fortei de munca. M-am bucurat sa aflu ca colaborarea cu Schwaben functioneaza bine, iar asta e pentru viitoarea Europa in devenire de mare insemnatate.

Stiu ca judetul are multe de oferit, dar din pacate am avut la dispozitie putin timp. Nu am vrut sa prelungesc vizita aici, dar promit ca in viitor voi veni si voi sta mai mult si as dori sa vizitez mai multe locuri din judet. Trebuie avute in vedere ambele aspecte de dezvoltare, si coridorul IX dar si reteaua de drumuri pentru est -vest. Din perspectiva germana, conectarea la reteaua europeana centrala e foarte importanta.

Tema cu Schengen e discutata tot timpul. Comisia stabileste tot timpul contacte cu Romania. Nu e nimic nou referior la aceasta problema pentru  ca toti colaboreaza pentru a ajunge la acelasi tel. Avem o colaborare buna cu Guverul Romaniei. Premierul a ridicat problema la Sebes referitor la aducerea firmei Mercedes si toti am cazut de acord ca vrem sa continuam colaborarea pe tema asta.”


Intră acum și în grupul de