6.500 de arbori vor fi plantati in municipiul Falticeni. Vezi despre ce specii este vorba


Intră acum și în grupul de

 

Primăria Municipiului Fălticeni împreună cu cele trei colegii şi Şcoala de Subofiţeri Jandarmi derulează începând de joi, 10 aprilie, o campanie de plantare a peste 6.500 de arbori din speciile molid, salcâm, salcie albă  şi paltin.

plantare 1

Primarul municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman, a declarat că puieţii au fost puşi gratuit la dispoziţia municipalităţii de către Direcţia Silvică Suceava. El a precizat că salcâmii vor fi plantaţi în special în zonele unde se înregistrează alunecări de teren şi pe străzile de la ieşirea din oraş unde iarna sunt probleme cu traficul rutier din cauza viscolului, în timp ce puieţii de salcie albă şi de paltin, în spaţiile publice din jurul blocurilor şi în parcuri.

“Pe lângă înfrumuseţarea oraşului, se vor realiza perdele de protecţie în zone vulnerabile la înzăpezire, pe terenuri din proprietatea publică situate la limita unor sectoare de drum care asigură legătura cu localităţi învecinate cum ar fi Petia, Baia şi Rădăşeni. În fiecare an avem probleme în a deszăpezi aceste sectoare de drum. Rugăm şi proprietarii terenurilor care mărginesc aceste drumuri locale să permită realizarea perdelelor pe proprietăţile lor, întreaga lucrare fiind făcută de angajaţii Primăriei Fălticeni şi partenerii noştri din acest proiect ecologic”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

plantare 2

El a arătat că joi, elevii Colegiului “Nicu Gane” au plantat salcâmi pe strada Pleşeşti Gane la ieşirea spre Petia, elevii Colegiului “Vasile Lovinescu” au efectuat stabilizări de terenuri prin plantarea de puieţi de salcâm pe malurile pârâului Târgului, iar elevii Colegiului “Mihai Băcescu”, au creat o perdea de protecţie pe strada Plutonier Ghiniţă, în apropierea intersecţiei acestei străzi cu DN2E şi cu drumul ce duce spre comuna Baia. Elevii Şcolii de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni au continuat acţiunile de ecoligizare după care  au plantat peste 1.000 de salcâmi pentru stabilizări de maluri în zona poligonului militar.

„Primăria municipiului Fălticeni pune la dispoziţia asociaţiilor de proprietari pentru înfrumuseţarea spaţiilor verzi 350 de paltini, 300 de sălcii albe şi 300 de molizi”, a mai declarat primarul Cătălin Coman.

 

plantare 3


Intră acum și în grupul de