Circulatia a fost blocata in Pasul Palma dupa ce un TIR a derapat din cauza zapezii


Intră acum și în grupul de

UPDATE:

Circulația a fost blocată aproximativ jumătate de oră, vineri dimineaţă, pe DN 17 A, în Pasul Palma, după ce un TIR a derapat din cauza zăpezii care în zonă a atins patru centimetri.

Potrivit  prefectului de Suceava, Florin Sinescu, zăpada s-a depus în noaptea de joi spre vineri doar în zona de vârf și nu și la poalele munților și că pe DN 17, în Pasul Mestecăniș și Pasul Tihuța, stratul de zăpadă a fost de 2-3 centimetri, dar că se topește. ”Se intervine cu un total de nouă utilaje de deszăpezire. Avem material antiderapant suficient, iar echipaje de poliție au fost trimise în zonele respective pentru a dirija traficul dacă se impune”, a spus prefectul.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat că  vineri dimineaţa  nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere sau a vremii nefavorabile. Se circulă în condiţii de ploaie în mai multe zone ale ţării. Încă ninge uşor în Pasul Tihuţa, pe DN17, iar partea carosabilă este umedă. Este recomandată folosirea anvelopelor de iarnă.

ploaie munte

În judeţul Suceava, pe DN2E Marginea – Clit, la kilometrul 63+392 de metri se circulă pe o bandă, alternativ, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza surpării unui podeţ.

Rută ocolotoare pentru traficul greu:      DN17 Păltinoasa – Suceava, DN2 Suceava – intersecţie cu DN2H, DN2H Milişăuţi – Rădăuţi, DN17A Rădăuţi – Marginea.

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cu cod galben referitoare la precipitaţii sub formă de ploaie sau chiar ninsoare în zona de munte, îndeosebi a Carpaţilor Orientali, valabilă în intervalul 11 aprilie, ora 3:00 – 12 aprilie, ora 8:00, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să ruleze cu prudență și viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere, să folosească luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic, iar în cazul în care pe partea carosabilă se depune strat de zăpadă, există obligativitatea de a folosi anvelope de iarnă.


Intră acum și în grupul de