Veste buna pentru iubitorii muntelui! Drumul DJ 175 A, Rarau – Chiril, va fi modernizat in acest an


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat, vineri , că instituţia pe care o conduce va aloca 37, 6 milioane de lei pentru modernizarea şi extinderea unor drumuri judeţene.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, în acest an va fi modernizat drumul DJ 175 A, Rarău – Chiril, unde nu au mai fost efectuate lucrări de dinainte de 1989, urmând să fie astfel pusă în valoare această zonă turistică unde, în prezent, se poate ajunge doar pe traseul dinspre comuna Pojorâta. „Este o lucrare complicată pentru un traseul turistic foarte apreciat”, a spus Nechifor, într-o conferinţă de presă.

Şeful administraţiei judeţene a arătat că Masivul Rarău are trei căi de acces, din care una, de pe DN 17, prin comuna Pojorâta, care a fost modernizată printr-un program cu finanţare europeană, iar în acest an se finanţează şi modernizarea drumului Chiril-Rarău, pe o distanţă de 7 kilometri, care face legătura, de pe DN 17 B, dintre Valea Bistriţei cu Masivul Rarău.

catalin nechifor

Un alt drum care duce spre Masivul Rarău, din Câmpulung Moldovenesc prin Moara Dracului şi Izvorul Alb urmează să fie modernizat de municipiul Câmpulung Moldovenesc odată cu finalizarea lucrărilor la pârtia de schi din zonă.

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că vor fi finalizate lucrări de investiţii începute la diverse trasee de drumuri judeţene pentru ca, ulterior, să se poată începe noi investiţii pentru realizarea legăturilor între Mănăstirea Humorului şi Suceviţa şi între Putna şi Moldoviţa.

 El a explicat că legislaţia nu permite deschiderea de noi investiţii decât după finalizarea celor aflate deja în lucru şi că după închiderea lucrărilor unor tronsoane de drumuri judeţene va fi modernizată o porţiune de zece kilometri de drum judeţean, fost drum forestier, pentru a se face legătura între Mănăstirea Humorului şi Suceviţa, şi apoi, traseul între Putna şi Moldoviţa, după ce se va reuşi transferul drumului forestier în domeniul public al judeţului.

Cătălin Nechifor a mai declarat că în acest an, ca urmare a iernii destul de blânde, s-au făcut economii de aproximativ două milioane de lei la deszăpezire, fiind cheltuiţi 3,5 milioane de lei faţă de 5,5 milioane de lei în iarna 2012-2013, iar de reparat vor trebui efectuate lucrări de plombare pe o suprafaţă de 120.000 de mp, faţă de 300.000 de mp în iarna trecută.

 CJ Suceava are în administrare 1.136 de kilometri de drumuri judeţene din care peste aproape 900 de kilometri sunt drumuri cu îmbrăcăminte cu asfalt sau beton.


Intră acum și în grupul de