Doua eleve din Humor au reprezentat Romania, la etapa internationala a Olimpiadei de Limba polona materna


Intră acum și în grupul de

Elevii de etnie polonă au trecut prin emoţiile specifice participării la Olimpiada de limba polonă maternă. Îndrumaţi de doamna profesor Anetta Buzuk aceştia s-au implicat într-un program de pregătire intens şi alert pentru a face faţă tuturor probelor.

Etapa judeţeană s-a desfăşurat chiar la Colegiul „Alexandru cel Bun” şi a constat în examinarea orală urmată de proba scrisă, iar naţionala a avut loc în data de 6 aprilie. Fiecare etapă are specificul ei, spre deosebire de etapa judeţeană în cadrul căreia se evaluează competenţele orale şi scrise, la etapa naţională elevii au avut doar probă scrisă. A existat o selecţie pentru etapa internaţională, iar cele două eleve care au reprezentat România au fost Drozdek Karolina Agatha şi Irisec Bozena, ambele din clasa a XI-a C, specializarea Ştiinţe ale naturii.

Etapa Internaţională a Olimpiadei de Limba polonă maternă a avut loc la Konstancin Jeziornam lângă Varşovia, proba orală a fost miercuri 9 aprilie şi pe data de 10 aprilie fetele au susţinut proba scrisă. Karolina, una dintre cele două eleve de etnie polonă olimpice care au reprezentat ţara şi Colegiul “Alexandru cel Bun” a ţinut să ofere un feedback în legătură cu evenimentul din Polonia: “Pot să spun că a fost o experienţă unică, a fost multă muncă şi emoţii pe măsură, dar ne-am descurcat”.

Prof. Luminiţa Cîmpan, Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului


Intră acum și în grupul de