O zi dedicata Chinei, la USV


Intră acum și în grupul de

Clubul de Studii Asiatice din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”, cu sprijinul Facultății de Științe Economice și Administrație Publică a organizat joi, 10 aprilie 2014, un eveniment dedicat Chinei, informează într-un comunicat de presă, conf. univ. dr. Alexandru NEDELEA.

Potrivit sursei citate, Pan Yuyan – profesoara de limba chineză – împreună cu membrii organizației, au realizat o expoziție care a inclus fotografii, cărți, reviste și obiecte de artă din China. Vizitatorii au putut să asiste la demonstrații de artă decorativă și caligrafie chineză și să servească ceai chinezesc.

„Participanții au fost antrenați în descoperirea șahului chinezesc și jocului strategic weiqi sau Go. În zilele noastre, Go-ul este din ce în ce mai puţin privit ca un simplu joc şi, în tot mai multe şcoli şi universităţi din întreaga lume este studiat ca mijloc complementar în dezvoltarea unei gândiri strategice structurate, cu aplicaţii practice în economie, finanţe, management, marketing, matematică şi programare”, se arată în document.

Reamintim că, în cadrul USV, începând cu luna octombrie 2013, sunt organizate cursuri gratuite de limba chineză. Relații pot fi obținute de pe paginile web www.romania-china.ro, www.facebook.com/clubasiaromania.


Intră acum și în grupul de