Nechifor: „Vom organiza o vizita de documentare pentru primarii suceveni in luna iunie pentru a cunoaste primari din regiunea Schwaben”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Saptamana viitoare, vin in Suceava partenerii din Schwaben. Am stabilit un program in comun si vom evalua proiectele din 1997 si pana in prezent. Sunt foarte multe aspecte ce trebuie discutate. Vom gandi si cateva elemente de viitor. E cea mai fructuoasa colaborare cu CJ Suceava. Vom organiza o vizita de documentare pentru primarii suceveni in luna iunie pentru a cunoaste primari din regiunea Schwaben si proiectele lor.

Pe 18 mai va avea loc Hora Bucovinei, eveniment pe care il organizam cu partenerii consacrati. Sunt alaturi de joi si foarte multe primarii din judet care vin in fiecare an la acest eveniment. Sper ca editia din acest an sa fie mai reusita ca anul trecut. Avem si cateva elemente de surpriza. Incercam anual sa venim cu ceva in plus.

Vom continua actiunile de promovare a judetului. Moldova poate asigura o zona importanta de turisti in viitor. Cred ca aceasta oportunitate de turisti din Republica Moldova va fi usor absorbita de piata suceveana pentru ca avem limba comuna cu ei.

In luna iulie, vom participa la Constanta, la un targ de turism. Am decis si va trebui agreata si o formula mai putin clasica de promovare a Bucovinei pe litoral. Tinem cont si de perioada targului si ne vom focaliza si vom fi altfel decat ce asteapta un turist care vine pe litoral.

Azi semnam contractul de imprumut important, de 27 de milioane lei, cu Unicredit Tiriac Bank. Imprumutul trecut care ne apasa foarte mult din punct de vedere financiar avea 10% dobanzi anuale. Prin noul angajament financiar, dobanda scade la jumatet. Mai avem si un comision de plata anticipata catre banca unde aveam creditul. Economia la buget e una considerabila.

Creditul e pe o perioada de 10 ani pentru investitii si de 8 ani pentru refinantarea creditului vechi. Ambele componente beneficiaza de un an de gratie.  Pragul maxim de indatorare al CJ va fi de 18% in urmatorii 2 ani. Catre perioada finala gradul va scadea mult pentru CJ. Fata de plafonul maxim acceptat de 30 % pentru administratiile locale inseamna ca putem imprumuta bani pentru a finanta sau cofinanta proiectele majore.”

Nechifor a primit din partea UNICREDIT o medalie aniversara din argint.

 

 

 


Intră acum și în grupul de