Doi morti in mai putin de 24 de ore in judetul Suceava din cauza unor incendii ce au afectat locuinte VIDEO


Intră acum și în grupul de

Militarii Detaşamentului de pompieri Suceava şi lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zvoriştea au intervenit, luni după amiaza, cu trei autospeciale şi ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă tip „C”, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria Mariei M., din satul Şerbăneşti, comuna Zvoriştea.

La sosirea echipajelor de pompieri, ardea violent casa de locuit, existând pericolul de propagare a focului la o bucătărie de vară.

Pompierii militari au găsit în interiorul camerei de zi trupul carbonizat al unui bărbat, fiul proprietarei, în vârstă de 52 de ani.

Proprietara, în vârstă de 75 de ani, a suferit o intoxicaţie cu fum şi, după acordarea primului ajutor medical a fost transportată la spitalul judeţean. De asemenea, un tânăr, Cătălin H., în vârstă de 26 de ani, vecin, cu atac de panică şi o plagă tăiată la un deget de la mâna dreaptă, a primit îngrijiri medicale însă a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

În incendiu au ars casa de locuit, construită din blocuri ceramice, cu acoperiş pe structură din lemn şi învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, bunurile din interiorul locuinţei (mobilier, materiale textile, obiecte de uz casnic şi altele) şi circa 200 de kilograme de cereale.       Pompierii au salvat bucătăria de vară.

Probabil, incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei unui fumător,  respectiv a bărbatului decedat.

Incendiul, care a fost anunţat la ora 16 a fost lichidat după două ore.

Acesta este al doilea deces din judeţul Suceava din ultimele 24 de ore cauzat de incendii după ce în noaptea de duminică spre luni un bărbat din Ipoteşti a murit în locuinţa sa care a luat foc de la coşul de fum.


Intră acum și în grupul de