Mii de catolici au participat la Cacica la Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului


Intră acum și în grupul de

Sfinta Liturghie Pontificala a fost oficiata de PS Cornel Damian, episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano Catolice Bucuresti impreuna cu alti clerici romano-catolici.

Sfinta Liturghie Solemna Pontificala de duminica a fost precedata, de Liturghia greco- catolica si de Liturghii in limbile maghiara, polona si germana.

Clericii catolici au indemnat, duminica, pelerinii sositi la Cacica sa-si pastreze inima curata aratind ca daca lucrurile materiale si caracterul se mostenesc de la parinti , curatenia sufleteasca se dobindeste cu truda si munca staruitoare.

Sfinta Liturghie Solemna Pontificala s-a incheiat procesiunea si binecuvintarea Euharistica.

Multi dintre pelerini au sosit in cursul zilei de simbata si au participat atit la Sfinta Liturghie de deschidere, apoi la Sfinta Liturghie Pontificala dedicata tinerilor, iar in cursul serii au participat la Privegherea Mariana cu recitarea Rozariului si procesiunea cu luminari in jurul catedralei..

Catedrala catolica din Cacica a fost sfintita in anul 1904 devenind un important loc de pelerinaj pentru toti credinciosii catolici din Europa.

Biserica din Cacica a fost declarata Sanctuar diecezan in anul 1996, iar in anul urmator a primit titlul de Sanctuar national.

Papa Ioan Paul al II lea a acordat in data de 14 martie 2000 catedralei de la Cacica titlul de Basilica Minor, fiind primul lacas de cult catolic din Moldova care primeste acest titlu .

De remarcat ca la aceasta sarbatoare au participat deputatul minoritatii poloneze, Ghervazen Longer, deputatul PSD Ioan Stan, consilierul judetean Gheorghe Iacob, dar si rectorul Universitatii “Stefan cel Mare” din Suceava, Adrian Graur.


Intră acum și în grupul de