IPS Pimen reia atacurile la adresa guvernantilor


Intră acum și în grupul de

La slujba au asistat, de aceasta data din multime, secretarul general al Guvernului, Eugen Bejenariu, presedintele PD, Traian Basescu, vicepresedintele PNL, senatorul Gheorghe Flutur, presedintele Comisiei de politica externa din Senat, Gheorghi Prisacaru, parlamentarii de Suceava, presedintele Consiliului Judetean, Gavril Mirza, si prefectul de Suceava, Ioan Cusnir.

Traian Basescu a fost insotit, ca de obicei de sotia sa, si a asistat la slujba din acelasi loc in care a stat si la Sf Litughie oficiata cu prilejul implinirii a cinci sute de ani de la moartea voievodului Stefan cel Mare.

Membrii din conducerea PSD Suceava au stat, tot in multime, grupati, la aproximativ zece metri distanta de altarul unde se oficia slujba religioasa.

In finalul slujbei, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen Suceveanul, a evocat importanta sarbatorii „Adormirea Maicii Domnului”, dar a reluat criticile la adresa puterii privind masurile de protectie excesive care au fost luate in 2 iulie, la Putna, la implinirea a cinci sute de ani de la moartea lui Stefan cel Mare. „Dupa un vechi proverb romanesc, calul batrin greu se invata la biuestru; cei care aproape 50 de ani au fost educati la scoala de partid „Stefan Gheorghiu” este greu sa se lepede de necredinta”, a spus inaltul ierarh care a adaugat ca acestia fac cruci mari sa fie filmati si sa fie vazuti apoi la televizor.

Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor a explicat ca supararea sa fata de masurile de securitate adoptate in 2 iulie la Putna a fost determinata in special de interzicerea accesului in manastire a tinerilor din ASCOR care au facut un pelerinaj de trei zile cu icoana lui Stefan cel Mare. „De aceea m-am suparat grozav cind mai marii tarii au dat porunca nesabuita, sa-i tina dincolo de zidurile manastirii pe tinerii care au venit cu credinta in pelerinaj vreme de trei zile cu icoana lui Stefan”, a spus IPS Pimen.

In cuvintul sau, staretul manastirii Putna, Melchisedec, a subliniat importanta anului „Stefan cel Mare” si a multumit tuturor institutiilor, in special Consiliului Judetean Suceava, firmelor si persoanelor particulare care au sprijinit cu fonduri si materiale manastirea Putna.

El a anuntat ca pictura interioara a bisericii mansatirii urmeaza sa fie reluata si finalizata intr-un timp scurt.


Intră acum și în grupul de