LIVE: Sedinta comuna a Consiliului Judetean Suceava si Consiliului Regional Schwaben


Intră acum și în grupul de

nechifor si reichert

La Palatul Administrativ din municipiul Suceava are loc sedinta comuna a Consiliului Judetean Suceava si Consiliului Regional Schwaben.

 

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Trebuie sa fim foarte cinstiti si sa spunem ca pentru Suceava parteneriatul cu Schwaben este cel mai important.

Ce am construit impreuna in acesti ani inseamna o mica Europa. Am reusit sa depasim bariere care erau de netrecut. Am reusit sa punem ce e mai bun in parteneriatele dintre noi. Ma bucur ca dl Reichert va fi prezent maine la Cernauti pentru a duce mai departe mesajul de parteneriat.”

Jurgen Reichert, presedintele Consiliului Regiunii Schwaben:

„Urmaresc cu placere evolutia acestor relatii pe care le avem cu dvs. de 17 ani si imi exprim respectul pentru ca in ciuda greutatilor ati realizat o frumoasa evolutie in tara dvs. In mod special urmaresc evolutia in domeniul caminelor de copii.

Daca privim in urma la legaturile intre tarile noastre, ne dam seama ca exista fparte multe radacini comune. E o axa foarte importanta in ce priveste sustinerea culturala si legaturile dintre universitatile din Augsburg, Cernauti si Suceava.

Avem perspective foarte frumoase sa dezvoltam relatia astfel incat sa ajungem si la casatoria de aur. Recunosc ca nu e usor nici la noi sa faci un parteneriat intre orase, asa cum doreste primarul Lungu sa faca cu un oras din Schwaben, dar promit ca dupa revenirea acasa voi lua legatura cu primariile si am deja 2-3 localitati cu care s-ar putea incepe discutia.

Zborul direct intre Suceava si Augsburg ar fi unul foarte important penrtu noi. Acum facem cam 8 ore pana aici la Suceava.”


Intră acum și în grupul de