Scriitoarea Angela FURTUNA a participat la “Zilele Convorbiri literare” de la Iasi


Intră acum și în grupul de

Scriitoarea Angela FURTUNĂ a participat, ca invitat oficial, la Zilele Convorbiri Literare desfăşurate la Iaşi, în perioada 24-26 aprilie.

Potrivit scriitoarei, bogata agendă de manifestări a celei de-a XVIII-a ediţii a inclus colocvii are au avut ca teme: 150 de ani de la fondarea Societăţii „Junimea” (în cadrul căruia Angela FURTUNĂ a prezentat comunicarea Monica Lovinescu, „Junimea” şi Titu Maiorescu), sau omagierea lui Ion Bogdan (1864-1919) şi Corneliu Ştefanache (1933-2009), directori ai revistei „Convorbiri literare” (1902-1906 şi 1972-1976).

Invitaţi speciali ai acestei ediţii au fost: Constantin Chiriac, Nicolae Manolescu, Ana Blandiana, Romulus Rusan, Mircea Mihăieş, Matei Vişniec şi alţi cunoscuţi scriitori români, care au susţinut şi un recital de poezie, pe scena Teatrului Luceafărul, alături de Filarmonica de Stat Moldova din Iaşi.

În cadrul recitalului său de scenă, scriitoarea Angela FURTUNĂ a citit texte din cel mai recent volum apărut, “Post-hipnotice”, Ed. Timpul, 2013, cu grafică de Devis Grebu.

În final, au fost acordate Premiile revistei „Convorbiri literare”. La ediţia precedentă, din 2013, Angela FURTUNĂ a primit în cadrul manifestărilor Premiul Convorbiri Literare pentru Eseu, pentru cartea de hermeneutică “Monica Lovinescu. Est-etica. Geneze”, Ed. Vinea, sub egida Bibliotecii Bucovinei. Premiul Convorbiri Literare se acordă o singură dată în viaţă.


Intră acum și în grupul de