Vezi cand va fi finalizat proiectul de inchidere a sapte gropi de gunoi din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Proiectul de închidere a şapte gropi de gunoi din judeţul Suceava finanţat cu 39 de milioane de lei şi care ar are ca durată de realizare 31 de luni ar urma să fie încheiat în 18-19 luni, cu un an mai devreme, a declarat, miercuri, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

Nechifor a declarat pe şantierul de închidere a gropii de gunoi din municipiul Suceava că lucrările ar urma să se încheie în 18-19 luni şi că terenul unde este acum groapa de gunoi va fi reintegrat în circuitul natural.

nechifor inchidere groapa de gunoi 1

El a menţionat că la groapa de gunoi a municipiului Suceava se ecologizează o suprafaţă de 10,5 hectare cu o cantitate de 753.000 de mc de deşeuri, iar până acum s-au executat lucrări de excavări şi relocări deşeuri pentru aproximativ 80.000 mc.

Potrivit lui Nechifor, în etapa actuală a proiectului se compactează deşeurile şi se execută protecţia malului râului Suceava ce trece prin apropiere, urmând ca anul viitor să se realizeze partea finală a proiectului cu straturi minerale de izolaţie, acoperire vegetală, instalarea sistemului final de colectare şi evacuare a apei scurse de la suprafaţă, şi finalizarea sistemului de extracţie a gazului şi instalarea rezervorului de condensare şi a instalaţiei de ardere.

Închiderea vechilor gropi de gunoi este realizată de asocierea dintre firmele SUCT SA Suceava, Aglomacha Empresa Constructora SA Spania şi Consul ABC SRL Iaşi şi face parte din proiectul judeţului Suceava în valoare totală de 218 milioane de lei, finanţat prin POS Mediu prin care se construiesc două noi depozite ecologice în judeţ.

inchidere groapa de gunoi (1)

Prin acest proiect vor fi închise gropile de gunoi din Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului, Siret, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.

În judeţul Suceava, se construiesc, prin POS Mediu, două depozite ecologice, unul în comuna Moara, lângă Suceava, care deserveşte zona de şes a judeţului şi unul în comuna Pojorâta, care va deservi zona de munte şi ar trebui să fie funcţionale în cursul anului 2014.

 inchidere groapa de gunoi


Intră acum și în grupul de