Stadionul Areni din Suceava va fi gazda finalei Cupei României la fotbal feminin

Stadionul municipal din Suceava va găzdui în data de 11 iunie finala Cupei României la fotbal feminin. Anunţul a fost făcut, miercuri de primarul Ion Lungu, care a arătat într-o conferinţă de presă că preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Ciprian Anton, i-a solicitat acceptul pentru organizarea acestei competiţii.

Edilul-şef a spus că municipalitatea va pune la dispoziţie stadionul, dar va asigura şi măsurile de ordine pentru această manifestare sportivă. „Chiar dacă nu avem fotbal feminin la Suceava, prezintă interes să găzduim finala unei astfel de competiţii”, a mai declarat Lungu.

stadion areni

Lungu a ţinut să sublinieze că municipiul Suceava are nevoie de un complex sportiv nou, cu un stadion cu 15.000 de locuri şi că în acest an vor fi aprobate studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect care ar urma să fie promovat pentru finanţare cu fonduri europene în cadrul exerciţiului financiar european 2014-2020.

 El a spus că pentru un asemenea complex sportiv costurile se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, iar municipalitatea are terenul necesar pentru realizarea acestei investiţii.