Vezi ce suceveni vor participa la funeraliile lui Georg Simnacher, fondatorul parteneriatului Schwaben-Suceava


Intră acum și în grupul de

Consilierii judeţeni suceveni au început şedinţa de plen de miercuri cu un moment de reculegere în memoria lui Georg Simnacher, iar preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a subliniat că acesta a fost „un adevărat sucevean de onoare” şi a menţionat că dorinţa lui Georg Simnacher a fost ca dintre cele peste o sută de asociaţii şi fundaţii din care făcea parte, cea destinată sprijinului Bucovinei să primească banii care s-ar cheltui pe florile de la propria-i înmormântare.

Preşedintele regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, a transmis printr-un comunicat oficial că participanţii la ceremonia de înmormântare a dr. Georg Simnacher sunt invitaţi ca, în locul florilor şi coroanelor de flori, să ofere o contribuţie în contul Fundaţiei Schwaben-Bukowina.

simnacher

 Fundaţia Schwaben-Bukowina a fost înfiinţată de  Georg Simnacher în anul 1997 şi funcţionează pe lângă administraţia regiunii Schwaben, este coordonată de preşedintele în funcţie al regiunii, iar banii sunt folosiţi pentru proiectele sociale din Bucovina.

 Fostul preşedinte al regiunii Schwaben, dr. Georg Simnacher, a murit, luni, în urma unui atac de cord la vârsta de 81 de ani şi va fi înmormântat vineri în oraşul Gunzburg, unde a fost consilier de stat din 1967 până în 1996.

 Simnacher a fost preşedinte al Consiliului Regional Schwaben în perioada 1974-2003 şi a fost un susţinător al acţiunilor realizate în cadrul parteneriatului tripartit Schwaben-Cernăuţi-Suceava care a fost semnat în data de 2 mai 1997, în Sala de Aur a Primăriei din Augsburg.

El a iniţiat şi coordonat acţiunea „Revedere în Bucovina”, cu participarea a peste 400 de etnici germani emigraţi din Bucovina după 1940, sau turneul internaţional de fotbal pentru juniori „Patru regiuni pentru Europa”, ajuns în acest an la a XIII ediţie, acordarea constantă de sprijin logistic şi ajutoare umanitare pentru centrele de plasament şi spitalele de psihiatrie din judeţ, dar a asigurat şi plata medicamentelor pentru 120 de bolnavi de diabet, în vârstă de până la 22 de ani, în perioada 1999-2003 sau realizarea unor intervenţii medicale în clinici de specialitate din Germania pentru mai mulţi locuitori din judeţul Suceava.

 Georg Simnacher a devenit în octombrie 2006 primul cetăţean de onoare al judeţului Suceava, la acea dată acesta mulţumind „noilor săi compatrioţi” şi a declarat  „Ich bin ein Bukowiner“( Eu sunt un bucovinean n.r.).

Fostul preşedinte al regiunii Schwaben a primit şi titlurile de senator de onoare al Universităţii din Ulm dar şi Doctor Honoris Causa al Universităţilor din Cernăuţi şi Suceava.

Din partea judeţului Suceava, la funeraliile lui Simnacher vor participa deputatul PSD Gavril Mîrza, care a fost preşedinte al CJ Suceava la data semnării parteneriatului cu Schwaben, dar şi consilierul judeţean PSD Gheorghe Iacob.


Intră acum și în grupul de