In jur de 150 de puieti plantati de 1 mai, la Suceava. Afla aici cu ce ocazie!


Intră acum și în grupul de

Continuând campania Rădăcini și Oxigen pentru Zamca demarată în 2008 în scopul stopării și prevenirii alunecărilor de teren ce au amenințat la începutul acestui secol Complexul Medieval Zamca, Centrul Cultural PETRE ȚUȚEA a organizat astăzi, miercuri 30 aprilie, o masă rotundă ale cărei dezbateri au fost găzduite începând cu ora 13.00 de foaierul Casei de Cultură din Suceava, informează într-un comunicat de presă, Mirel Remescu, director MarCom.

Potrivit sursei citate, la masa rotundă au fost prezenți reprezentanții instituțiilor având competențe în domeniu: consilier superior Cristian MOROȘAN – Prefectura Suceava, ing. Sorin BÂNDIU și ing. Gheorghe ANTON – Ocolul Silvic Pătrăuți, comisar Cristian IBĂNESCU – Comisariatul Județean Suceava al Gărzii Naționale de Mediu, lt.col. Cristian MELINTE – Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, Subcomisar Ionuț EPUREANU – Inspectoratul Județean de Poliție Suceava și plt. adj. șef Cristian GRĂMADĂ – Detașamentul Suceava al Inspectoratului Județean ptr. Situații de Urgență BUCOVINA.

RO2Z14 masa-rotunda 4-30

Din păcate, deși invitate, nu au putut participa la această dezbatere Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Național Suceava, Parohia Armeană Suceava și Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Suceava.

În document se arată că, discuțiile au condus la identificarea unui ansamblu de măsuri și acțiuni viitoare menite atât a împiedica începând din acest an distrugerea puieților deja plantați, cât și protejarea lizierei creată în ultimii 7 ani pe limita dinspre Șcheia a
platoului Zamca, spre a fi descurajate faptele antisociale ce conduc la distrugerea sau punerea în pericol a pădurii din această zonă, cât și la stoparea depunerilor de deșeuri menajere ori moloz.

Proiectul Rădăcini și Oxigen pentru Zamca continuă joi, 1 mai 2014, prin plantarea a cca. 150 de puieți pe marginea platoului Zamca dinspre Șcheia prin efortul membrilor ansamblului de reconstituire istorică Ordinul Mușatinilor și al unui detașament de voluntari ai Inspectoratului Judeţean pentru Situații de Urgență Bucovina al județului Suceava.

puieti plantati

Participanții la această acțiune vor fi răsplătiți prin reprezentații artistice oferite începând cu ora 13.00, în zona intrării în Mănăstirea Armenească Fortificată Zamca, de Compania LuMiOLAR (teatru de păpuși) și ansamblul de reconstituire istorică Ordinul Mușatinilor (recital de sonete).


Intră acum și în grupul de