Nechifor: Studentii USV vor putea sa-si fructifice timpul liber, pasiunile si originalitatea la Casa de Cultura a Studentilor din Suceava


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, joi, că cei zece mii de studenţi ai Universităţii sucevene vor putea beneficia în scurt timp de o casă a culturii după ce miercuri Guvernul României a aprobat Hotărârea privind înfiinţarea Casei de Cultură a Studenţilor din municipiul Suceava.

Proiectul aprobat în cadrul şedinţei de guvern prevede înfiinţarea în subordinea Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, a Casei de Cultură a Studenţilor, instituţie publică care are drept scop susţinerea participării comunităţii academice la acţiunile de afirmare a culturii naţionale şi recunoaşterea acesteia în cultura europeană.

Numărul de posturi pentru noua instituţie va fi de zece, numărul maxim de posturi aprobate pentru Ministerul Educaţiei Naţionale prin Hotărârea de guvern nr. 185/2013.

Finanţarea va fi asigurată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, iar subvenţiile vor fi acordate din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale.

 Universitatea Suceava  Pasaj

„Hotărârea Guvernului României de a înfiinţa Casa de Cultură a Studenţilor, în municipiul Suceava, îi va ajuta pe cei 10 000 de studenţi, care urmează programele de studii a Universităţii „Ștefan cel Mare”, să formeze o tradiţie culturală studenţească prin manifestările cultural –artistice desfăşurate. În felul acesta tânăra generaţie va dispune de mari talente, care pot fi puse în valoare dobândind educaţie, îşi va fructifica timpul liber, pasiunile, originalitatea.” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor.

Consiliul Judeţean Suceava susţine activităţile cultural – artistice desfăşurate de tinerii suceveni deoarece reprezintă o coordonată esenţială pentru contribuţia deosebită a culturii studenţeşti şi a patrimoniului cultural român, a mai spus Nechifor

 


Intră acum și în grupul de