Nechifor: La Suceava, sunt pana acum 62 de cereri pentru achizitionarea de tancuri de racire a laptelui


Intră acum și în grupul de

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava: 

„Azi a fost un moment important pentru fermierii din Suceava. Am abordat doua teme: un program de minimis pentru achizitionare de tancuri de racire a laptelui si un proiect pilot din finantari de la Guvernul Elvetiei si sunt ambele legate de fermierii din judetul Suceava.

Gheorghe Neata, director general Ministerul  Agriculturii:

„Se acorda 5000 de euro pentru un tanc de 1000 de litri. Termenele de depunere a documentatiilor va fi 15 mai. dosarele trebuie sa vina la APIA pentru verificari si dupa ce se declara eligibile se poate achizitiona. Vrem ca pana la data de 30 mai banii sa intre in conturi.

Extinderea cresterii vacilor de carne s-a pornit de la ideea ca tara detine 4,5 mil. ha de pajiste si taurinele de carne ar putea completa incarcatura optima pentru pasunile Romaniei. Mai multi crescatori privati au cumparat rase de carne si la Suceava. Avantajele sunt de-a dreptul exceptionale privind modul de crestere si sporul.”

Catalin Nechifor:

 La Suceava, sunt pana acum 62 de cereri pentru achizitionarea de tancuri de racire. Practic, nivelul de 1000 de litri este suficient pentru multe localitati.”

Neculai Bereanu, senator PSD de Suceava:

„Ca senator in Comisia de Agricultura am avut ocazia sa transmit mesajele fermierilor din judet. In urma mesajelor noastre, s-au initiat actiuni printre care si acesta cu achizitionarea tancurilor de lapte care e in beneficiul fermierilor. Cred eu ca judetul Suceava e reprezentat in Parlament si fermierii au posibilitatea sa transmita mesaje. Eu ca senator le voi transmite rugamintile  catre Ministerul Agriculturii.”

Catalin Nechifor:

Ieri, in cadrul unui concurs european, Manastirea Dragomirna a primit un premiu important pentru pastrarea patrimoniului. Am castigat la categoria conservare. La Dragomirna, s-a premiat restaurarea frescelor din secolul al XVII-lea. Lucrul asta ne face sa fim foarte mandri. Sunt si alte manastiri pentru care suntem mandri si demonstram ca si prin Dargomirna, care nu poate fi parte a patrimoniului UNESCO, facem parte dintr-o categoria selecta. Suma primita de manastire e una simbolica de doar 10.000 de euro.”


Intră acum și în grupul de